ab69 Creative Commons License 2013.08.04 0 0 5487

Izé, nem állt szándékomban márkanévvé válni, de más is történt a fórum életében ami nem állt szándékomban,sebaj túlélem. :D

 

Előfordul, hogy rosszul mér fel dolgokat az ember, pl. hányan tartják csináld magad magad mozgalomnak és nem szakmának ezt a kályha témát, vagy hányan gondolják fejlesztő szakember illetve mesterképzőnek ezt a fórumot, aztán jön a meglepetés az, hogy arányaiban hány jó és hány elfuserált kályha születik , talán épp a hozzászólások hatására.

 

A jó kályhák kivételével egyik sem állt és ma sem áll szándékomban. Aztán... Mai fejjel igencsak meggondolnám, hogy mennyi infót osztottam meg annó. Párszor már felmerült bennem hogy kitöröltetem az összes hozzászólásomat, ha ballábbal kelek fel bármikor megtörténhet.

 

A kedvencem az volt amikor egy csóka két-három hónapig kérdezgetett, érezhető volt, hogy nincs túl sok lövése a dologhoz, de ez már jó régen volt, aztán egyszercsak betolt egy hirdetést, hogy közös építést akar tartani.  Aztán ahogy elkezdtem firtatni, hogy mi is épül, na abból aztán lett csúfkodás. Senki sem tudja eldönteni néhány hozzászólás után, ki ül a másik gépnél. Tanultam belőle, meg még egy két esetből, persze lehet, hogy későn.

 

Továbbra is a gyakorlott szakit, illetve a kályhaépítő szeánszot javaslom, onnét lehetne továbblépni.Egy tanfolyamon időnként az is megesik, hogy amiről azt hiszi az ember hogy tudja, kiderül, hogy mégsem tudja. De ha más nem akkor a tapasztalat helyre teszi.

A te eseted azon felül kisérletezgetést vagy méricskélést igényelne, még csak nem is ismerek olyat aki napraforgó szárra méretezi a tűztereit, na meg mennyire apró az az aprított napraforgószár?

 

Akiről tudom, hogy jó kályhákat épít, amögött jóval több van mint ez a fórum, tanfolyamok, hosszú gyakorlat,  folyamatos tanulás stb...Mindezt nem helyettesíti a topic,de nem ez volt a célja és nem is alkalmas rá.

Előzmény: Fidó mester. (5482)