Törölt nick Creative Commons License 2013.08.04 0 0 9720

Hogy végre ON is legyen: a CBNora féle koktélpari (amit ápr vége felé szabad földbe, helyre vetettem, és ami úgy stagnált a hideg időben) elkezdett pirosodni-érni, a magasságához pedig már csak tíz centi kell, hogy elérje a támrendszer tetejét. A támrendszerem pedig kb. 2,4 m O.O Azon gondolkodom, hogy ha tudnék palántázni és előnevelni, akkor vajon milyen brutális magasságúra nőne meg?

A termés méretes fürtökben lóg rajta, akár egy (fordított) szőlőről. Jövőre szerintem elég lesz 40 centis tőtáv, mert igen nyurga termetű, sok hely maradt még most is köztük.

A marhaszív pariknak ez a meleg gátolhatja valami életfolyamatukat, mert a lombtrágyázás ellenére elkezdték mutatni a kalciumhiány tüneteit, a bogyók csúcsa barnul. Mit gondoltok, azokat szedjem már le, vagy lesz még belőlük valami feldolgozható? Fáj a szívem értük.

Ami a takácsatkákat illeti, felfedeztem már padlizsánon is, és a kert távoli szegletébe ültetett, szinte magára hagyott, K3-asnak vett, de folytonnövő paradicsomokon is. Mivel azok valami vírusosak, és csak egy-két bogyó van rajtuk (18 tövön nagyjából annyi, mint máshol 2-n), alig kötöztem őket, és kissé összeborultak. Most felkötöztem leszedtem a nagyon atkás leveleket, és remélem, reggel sikerül felkelnem és befújnom minden parit kénnel. (Mindig ez az akadály, nem sikerül felkelnem, csak amikor már túl meleg van. :D) Aztán majd megy Vektafid is, és meglátjuk. Most már hajnali egy felé jár, de szerintem kimegyek még kicsit parit kötözni, hogy ha permetezek, akkor könnyen befújjam.