takacsek.hu Creative Commons License 2013.07.31 0 0 126901

Doky: nem teljesen ilyen beszélgetésre gondoltam...

Az orvosi diplomát (és szinte bármilyen másikat is!) képtelenség megszerezni minimális informatikai ismeret nélkül. Már kb. 12 éve az általános iskolai NAT-ban foglaltak is bőven többet tartalmaznak erről a területről, mint ami ahhoz kell, hogy valaki rendbe tudja tartani a saját könyvtárstruktúráját... Szóval olyat állítani, hogy egy diplomás (netán-tán DOKTOR) nem tudja elvégezni a saját dolgainak a mentését - szerintem ez csak a szóban forgó dr-t minősítené.

De ezek az emberek amúgy is naponta használják a munkájukhoz a Pc-t, szóval képtelenség, hogy ne tudjanak vele bánni. (Mondtam már, hogy egészségügyi intézményben dolgozom? ;))

És ami még szép: ők általában nyitottak a tanulásra is és szeretik az önállóságot is. Szóval simán meg lehet velük beszélni szinte mindent. Ha valami nem megy - akkor elmagyarázzuk és hidd el, hogy másodikra már megy.

 

Ma már általánso művelségnek része az informatikai alapismeretek és bizony egy mentés az simán alap - ehhez nem kell informatikus. És ne is értékeljük magunkat túl. Határozott véleményem az, hogy aki nem tudja a saját gépén lévő anyagokat lementeni, illetve felfogni, hogy milyen mentéseket kell kérnie a visszaállításhoz az NE dolgozzon számítógéppel.

Előzmény: Doky586 (126899)