csalitos Creative Commons License 2013.07.28 0 0 87411

   Hello vinik táltos.

   Eddig még nemigen esett szó, egy érdekes dologról. Minden egyes főzőnek megvan a lefőzési ideje. Amiben finomitok az 40 l-es. Gázzal fűtöm, különleges macera nélkül. ( gondolok olyanra, mint a hőszigetelés, burkolat, stb.) Felfűtési idő 45-55 perc. Teljes főzési idő 20-25 l alszesz 2,5-3 óra az indulástól számolva. Ha elkezdeném fűteni órrba-szájba opálos lenne a párlat, még akkor is, ha csak a vizet mutatnám néki. Normális ütemben főzött párlatnál ahogy akarod, úgy hígítod, egy halvány kis opálosodást sem tud belőle előcsalogatni. Próbáld meg az óvatos fűtést, tényleg csak úgy, mintha cérnavékony lenne.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: vinik táltos (87407)