Én 1-5 evőkanálnyit teszek 10 l vízbe. Igazából persze nem tudom, hogyan adagolom, mert van egy 2 kg-os meszes vödröm, abba teszek vizet majd higítom tovább. Olyan híg tej-szerű fehér lesz. Ez igazából nem oldat, csak finom keverék.Nem ártott meg még semminek.
De ha gyors és biztos hatás kell, akkor valóban marad a drága ca-lötty. Azért kerül péznbe, mert jobban felszívódik, és garantált a hatóanyagtartalom. Valamit valamiért.
Idén nálam is sok a barna-fenekű paradicsom. Jó náhány tövet ki is dobtam már, mert nem néztem időben alája.. de alulról eddig nem nézegettem soha a nöbvényeket, ha meg felfordítom az éretlen termést, szépen letörik.
Ez fajta-és, tápanyagellátottság függő is. az első kötésre többnyire elegendő a Ca, de aztán elfogy. vagy a fürt végére fogy el stb.
Arra jól emlékszem, hogy nagyapám - ugyanitt - szórta a kajszi alá a meszet. Ősszel behavazom majd az egész kertet égetett mésszel.