kaktuszpeti Creative Commons License 2013.07.25 0 0 87242

No, ez tűnik nekem a logikus magyarázatnak az én "problémámra. 

Az 50 literes főzővel+20 literes réz sisakkal ugyanannyi cefréből kevesebb, ám magasabb szeszfokú párlat született, mint a 25 literes, normál fedő el ellátott zománcos fazékban főzött el.  Előbbinél lett 1,7 liter 60%-os, míg utóbbival 3 liter 28-as.  A nagyban én sem láttam értelmét a tovább főzésnek, mert már két hőfokmérő is 100fok felett járt. (Egy a sisakban, egy a páracső tetején) 

Alig csöpögött és ízlelésre sem volt érezhető íze, szinte víz volt. Ám semmi opálosság, ellentétben a gyengébb, többel. 

Lehet, valahogy csökkentenem kellene cefrefőzéskor a deflegmációtés azt csak második főzésre tartogatni. 

Előzmény: Feriba51 (87237)