kaktuszpeti
2013.07.25
|
|
0 0
87242
|
No, ez tűnik nekem a logikus magyarázatnak az én "problémámra.
Az 50 literes főzővel+20 literes réz sisakkal ugyanannyi cefréből kevesebb, ám magasabb szeszfokú párlat született, mint a 25 literes, normál fedő el ellátott zománcos fazékban főzött el. Előbbinél lett 1,7 liter 60%-os, míg utóbbival 3 liter 28-as. A nagyban én sem láttam értelmét a tovább főzésnek, mert már két hőfokmérő is 100fok felett járt. (Egy a sisakban, egy a páracső tetején)
Alig csöpögött és ízlelésre sem volt érezhető íze, szinte víz volt. Ám semmi opálosság, ellentétben a gyengébb, többel.
Lehet, valahogy csökkentenem kellene cefrefőzéskor a deflegmációtés azt csak második főzésre tartogatni. |
Előzmény: Feriba51 (87237)
|
|