Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87043

Az öreglányénál jobbat szeretnék, ami meg is fog történni, már csak annak okán is, hogy Én szépen kiválogattam az egészséges érett gyümölcsöket, Ők pedig minden szart bele raknak. De még így is fogyaszthatóbb, mint bármiféle pálinkának nevezett kocsmai lötty.

 

Tanácsot kérek innen is onnan is, összevetem a tanácsokat a lehetőségeimmel és abból lesz majd valami. Remélem pálinka!

 

Tehát azért mert máshonnan is informálódok, nem kell mindjárt megsértődni, ezen kívül azért is írom be, hogy mások mit mondtak és hogyan csinálják, hogy az esetleges eltérésekre fényderüljön!

 

Hiába van profi tudás itt felhalmozva, ha a lehetőségeim nem teszik lehetségessé annak a megvalósítását, ezért a mindenféle tanácsok mentén kialakult "félvér" megoldáshoz kell majd folyamodnom!

 

Egyébként nem soká tele a hordó, ami nem egy hanem két hektós (rosszul írtam az elején) és némi forrást követően a kifőzésen kell majd gondolkodnom, mégpedig valamiféle házilagos gázrezsós fazekas/kuktás nem tudom még milyen megoldáson, a hivatalos főzdék ugyanis nálunk eléggé érdekes felállás szerint főznek.

 

500 Ft/liter, ha viszem a fát is, és ott ülök a főzdében tüzelni egész nap, vagy ameddig tart a főzés. Ez persze biztonságosabb és jobb minőségre lehet számítani esetleg, viszont az anyagi lehetőségeim ezt nem biztos, hogy megengedik, sőt...

 

Olvasom Snapszmester oldalán lévő infókat, de Én ebben kezdő vagyok, és felszerelésem sincs meg ahhoz amit ott olvasok, tehát le kell mondanom a világ legjobb minőségű saját pálinka ideájáról és meg kell elégednem valamvel gyengébb minőséggel... sajnos, de ez van jelenleg...

 

Előzmény: peca_matyi (87039)