Nem igazán értek hozzá, hogy mit mivel lehet kezelni, esetleg kezdeti hibát megállítani, szerintem az a nyálkás cucc már bukta, bár ne legyen igazam.
A többiek, a jobban hozzáértők talán tudnak majd segíteni neked.
Egy kis segítség
http://hazaipalinka.hu/palinkafozes-hagyomanyok-erdekessegek/cefrezes-haladoknak.palinka
Idézet:
Ha azt akarjuk, hogy a gyümölcsből minél több, és minél finomabb pálinka szülessen, segítenünk kell az élesztők munkáját, és gátolnunk a baktériumok, penészgombák szaporodását.
Először is biztosítsuk, hogy az élesztő sejtek minél nagyobb, a káros baktériumok pedig minél kisebb számban legyenek jelen a cefrében. Éppen ezért kell az egészségtelen gyümölcsöket kihagyni, az egészséges gyümölcsöket pedig alaposan megmosni. A cefrézést hűvös gyümölccsel végezzük, ha szükséges, a gyümölcsöt tegyük el éjszakára, és csak reggel kezdjünk a cefre előkészítéséhez.
Az élesztők nagyon kedvelik a nedvességet, ezért a cefréző edényt a gyümölcs felszínéig töltsük fel lágy vízzel.
Az erjesztés levezénylése részben szó esik a fajélesztőről.
Ha pektinbontót, élesztótápsót nem is teszel bele, fajélesztőt érdemes használni. Egy csomag nálunk 170-190 Ft. 20grammos kiszerelésben árulják, 100 liter cefrébe elegendő.
Mi ezt szoktuk használni, mivel ezt árulják nálunk, de biztosan rengeteg hasonló létezik: