Törölt nick Creative Commons License 2013.07.18 0 0 126744

Az evvel a baj, hogy a titokzatosszolgálat nem kis pista adatait kéri, az a néhány (túl kevés) kiderült számú "adatkérés" nem lehet ilyen. Csakhogy ki van találva, hogy a nagycég NE mondhassa el, mi volt az a pár dolog amit kértek.

 

Azok a dolgok pedig szükségszerűen titkosító kulcsok, illetve ennek a generálásának az algoritmusa volt (ami a százezertrilliárd kulcsot mondjuk bizonyos trükkökkel pármilliárdra szűkíti), vagy ilyen felhős baromságokba belépni nem kis jóska névtelen senki, hanem az m$ saját mindentlátó magasszintű fő-fő atyaúristen adminjainak a jelszavát kérték (akik természetesen technikai okbol férnek hozzá, nem azért hogy nézegessék, s nem két kattintással azért).

 

De itt megint képbejön az ehhez járuló ÖSSZES lehallgatott és kielemzet kommunikáció a világon, a fél nagyvárosnyi folyékony nintrogén hűtésű szerverparkok, plusz a nagycégek segitsége, és jé, máris ami nagyontitkos kulcsnak nagyonprivát kommunikációnak tűnik, amit végülis konkrétan "nem adtunk oda", kis morzsákat automatikusan összecsipegetve az NSA rendszerei számára már kvázi "plaintext".

 

Előzmény: tütyüke (126741)