juhosttt Creative Commons License 2013.07.13 0 0 28024

Na épp ez az, hogy sokan a selejtet eladják... Az ilyen termelőtől már hányingerem van...

Amúgy én is csináltam azt, hogy a selejtel pepecseltem... Amikor nem volt munka és sok volt a szabad időm, akkor még be is vált. De ha csak naponta 1-2x tud az ember szaladva foglalkozni az állatokkal, akkor már nem ér rá ilyenekre. Örülök ha az egészségeseket meg tudom nézni minden nap, hogy minden rendben van-e.

 

Visszatérve a selejt eladásra. Ha veszek egy selejtet tenyészállatnak, ami nálam fog tenyészni, akkor egy selejt vérvonalat viszek tovább. Ha rájövök időben, akkor majd jó későn vakarom a fejem, hogy honnan szerezzek rendes tenyészállatot. Ha nem, akkor lehet csak később üt vissza a gond, akkor meg majd tarthatom a hátam, a vásárlók előtt, hogy beteg/selejt állatot adtam el.

Ez az én nézőpontom.

Tudod amikor első évben kikelt szépen szinte minden termékeny tojás, és aztán 2 hónap után volt benne olyan csirke, ami kb 2 hetes csirke tollazatát és nagyságát mutatta, akkor tértem erre az álláspontra rá... 2 hónapig ették a drága takarmányt, itták a drága vizet/vitamint/almaecet. Foglalták az amúgy elég kevés helyet. Aztán levágtam 11-et egyszerre és egy 4 tagú család nem lakott jól, annyira picik voltak. (pedig nem vagyok olyan nagy húsevők, hogy egyszerre több 10 kg foggyon el...)

Előzmény: Törölt nick (28021)