Aldric01 Creative Commons License 2013.07.13 0 0 150782

Sziasztok

 

Jó régen nem néztem be ide. Kb. 2006-ban, amikor a makita és a stihl között vaciláltam. Makita szerszámaim vannak és nagyon elégedett vagyok velük. De a helyi erdészek és az itteni fórumozók is meggyőztek akkoriban, hogy inkább stihl-t vegyek. A makita akkor kezdett csak a fűrészeket gyártani.

Tehát 2007 tavaszán akcióban MS230 vettem, nem bántam meg, semmi probléma nincs vele. Évi 12-15 köb keményfát vágok vele. Idén kőris és akác volt vele vágva, eddig 12 köb. De a makitát is dícséri egy ismerősöm, aki 2 éve vett egyet. Típusára nem emlékszem, kipróbáltam tényleg jónak éreztem.

Viszont amiért, most benéztem ide az az, hogy érdeklődnék arról, hogy érdemes-e a Stihl vezetőt és láncot cserélni más típuséra. A vezető, csillagkerék már eléggé oda van, így cserélnem kellene. Erdészünk szerint oregon vezetőt és husqvarna láncot vegyek rá. Mert azzal sokkal "faszább". Nem akarok hülyeségbe beleugrani, nekem eddig is jó volt, de szöget ütött a fejembe, mert régen már mástól is hallottam, hogy más márka vezetőjét, láncát használta.

Kinek mi a véleménye erről.