rampi Creative Commons License 2013.07.12 0 0 27998

Sziasztok!

Szerdára teljesen váratlanul lefialt az egyik fiatal nőstényünk.Épp aznap volt 1 hónapja,hogy kaptuk,nem tudtuk,hogy vemhes.Előtte nem épített fészket,nem tépte szőrét.Egyébként még nagyon fiatalka,mert 1 hónapja volt vágásérett,a tesói mind a fagyasztóba végezték,őt elhoztuk anyaállatnak.

4 kicsi született,a ketrecben szana szét voltak,gyorsan egy kartondobozt alacsonyabbra vágtunk,ragtunk bele forgácsot és kesztyűben,anyasimogatás után betettem a kicsiket. Az anya egyszer felborította a dobozt,de aztán még aznap elfogadta és nem bántotta.Szőrt nem tudtam tépni a hasáról.A baj,hogy az emlői nincsenek megduzzadva,nem látszik semmi szopási nyom (szőr összetapadás), A kicsik bőre ráncos és nagyon hidegek.Élni élnek,mozognak,de így nem tudom meddig.

Mit tehetünk még,hogy esetleg előjöjjön az anyai ösztön az anyából?Dajkanyúlra nincs lehetőség,egy közeli barátunknál vannak nyulak,de ott már madjnem 2 hetesek a kicsik...

Nem szeretnénk rögön veszteséggel indítani a nyúlprojektünket.(Igaz még nem is fedeztettük volna ezt a nyulat,mert még fiatal.Augusztus vége volt tervbe véve,de így lehet,hogy eltoljuk még)

 

Tanácsaitokat előre is köszönöm

 

Réka

 

ja és így megoldódott a kérdés,hogy vajon vemhes anyát lehet-e mixo ellen oltani,mert ugye őt 2 hete oltották és akor már vemhes volt.Semmi tünet nem jött ki rajta (sem).