Törölt nick Creative Commons License 2013.07.12 0 0 126641

A vhd az egy virtuális merevlemez. Egy egész merevlemezt kell szimulálnia, mindenestül, amin nem csak partíciók vannak, hanem pl olyan infók is, hogy melyik partíció mekkora, holvan, bootolható vagysem, stb.

Egy lemezen lehet több oprendszer is, lehet dinamikus is, ilyesmik.

 

Ez az infó rajta van az eredeti lemezen, és a vhd készítők mind csak lemásolják, tehát lesz a végeredmény egy olyan un dinamikus vhd, amiben adat csak annyi, amennyi azokon a partíciókon amiket kértél, de virtuálisan ott az egész lemeznek a mérete, mert a leíró adatok, hogy mi mekkora és mi hol volt, különben nem stimmelnének.

 

Mivel az oprendszer(ek) eredeti dolgai (miholvan) is ekkora lemezre vonatkoznak, hogy az oprendszer működjön is, azt csak igy lehet. Egy vhd készítő buta ahhoz, hogy megértse és átalakítsa minden oprendszer lelkivilágában ezeket az adatokat.

Vagy nagyon körülményesen lehet igy vhd-be másolni, pl a ghost tud olyat, hogy átmásol egy wingyózt egy nagyobb lemezről egy másik picire, és az tovább működik, de ő ehhez csomómindent módosít, nem csak simán adatokat másol!

 

 

Előzmény: gyuri860213 (126638)