Eitler Creative Commons License 2013.07.10 0 0 11358

Üdv Nektek!

 

Én is a familysearch segítségével építgetem családfámat ( nagy előny, hogy képpel is el vannak látva a szlovákiai találatok), viszont az egyik ágnál menthetetlenül megakadtam. A probléma a következő:

 

Beer/ Peer Lipót keresztelését sehol sem találom az anyakönyvekben: 1802-1827 között Stekl Máriával kötött házasságából több gyermek is született, többek között Beer Márton szépapám. Mindenki megvan, kivéve az apa nem.

 

Volt egy másik Peer/Beer család Dunaszerdahelyen: Peer József és Holtz Katalin->az ő fiukat Peer Jánosnak hívták, aki a keresztapja volt szépapámnak, valamint az összes többi Peer-Stekl gyermeknek. József leszármazása tisztán látszik:  1780-as születésű, apja Beer/Peer Kristóf, anyja Ackerlauer Julianna. Peer Kristóf-1743 Somorja, a.n.: Häufel Erzsébet.

 

Kristófnak és Erzsébetnek több fia és lánya született, de Lipót nincs köztük. 'Szerdahelyen csak ez az egyetlen Peer/Beer família élt a XVIII. században, ráadásul valamiféle rokoni szál is lehetett Peer József és Lipót között, ha ennyiszer vállalták a keresztapaságot.

Arra is gondoltam, hogy Lipót esetleg evangélikus lehetett, ezért nem látni a katolikus anyakönyvekben korábbról, de nem, semmilyen megjegyzés nincs a neve mellett, hogy más vallású lett volna.

A családnév összes létező formájával próbáltam keresgélni: Leopoldus Beer, Peer, Bähr, Bär, Per, Peér,  Paer, de így se sikerült semmit se találnom

 

Mi a véleményetek, szerintetek Lipót is a Kristóf-Ackerlauer frigyből származik, csak valamiféle anomália során hibásan írhatták be a nevét valamikor, vagy ki is felejtették?

Esetleg mégis inkább az evangélikus anyakönyvet kéne átlapoznom? Előre is köszönöm a kiokosítást!