Dydand Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44080

Sziasztok!

Végigolvastam az idei év termését a Bolgár tengerpartról használható infók után kutatva, így jutottam el a mai naphoz és ehhez a topichoz ;)
Mi 09.07-09.12-ig leszünk Bulgáriában (Neszebárban), azaz 6 nap. Most hétvégén foglaltuk le a repülőt és a szállást is. A repülő fejenként 27.500,-Ft-ba (egy feladott csomag kettőnknek bőven elég, plusz sms értesítés), a szállás (plusz 10 napos autópálya díj, plusz benzin Ferihegyig oda-vissza, plusz fedettparkolo.hu mindentől védve autóparkolás) fejenként 17.000,-Ft-ba került, azaz fejenként 44.250,-Ft-ból 6 napig élvezhetjük a Bolgár tengerpartot repülővel, szállással, utazással együtt.

Rengeteg hozzászólást olvastam, hogy több százezer forintért mennek emberek nyaralni Bulgáriába (ilyen-olyan utazási irodával). Ennek csak örülni lehet, hiszen ők akkor nagyon gazdagok!;)

A Wizz-ről: sok hozzászólás volt, hogy milyen algoritmussal számolnak a fapados cégek. Nos, ez nem ennyire bonyolult: az utazás előtt 2-2,5 hónappal MINDEN fapados társaság eszméletlenül csökkenti a jegyárait, ergo NEM szabad márciusban lefoglalni egy ilyen jegyet nyárra (sőt: naponta TÖBBSZÖR is változhat -és változik is!!!!- az ár.... )

A Booking.com-ról: a nyelvtudással nem rendelkező olvtársaknak jó hír (amellett, hogy a XXI. században BESZÉLJÜNK MÁR LEGALÁBB ANGOLUL...), hogy az oldalon át lehet állítani magyar nyelvre, és Ft fizetőeszközre. A megérkezés és a távozás időpontját megadva lehetőségünk van a szállás x személyes szoba árának szűrésére is. Így kb. MAX egy óra alatt meg tudjuk találni a nekünk tetsző szállást (és eközben el tudjuk olvasni a szállásról az esetenként több száz pozitív-negatív kritikát is, így nem kell megkérdeznünk, hogy cserélik-e a törölközőt naponta - de mi cseréljük otthon naponta?-...)

Rengetegen választják az AI ellátást. Ha nekik jó én nem szólok bele. Ha ők a nyaralás alatt kizárólag generál (a legtöbb embernek megfelelő) rántott húst, bolognait és társait szeretnék enni (MINDEN NAP, RENDSZERESEN!), akkor fizessenek jó sokat érte, és élvezzék egész nap. Én BIZTOS, hogy a helyi ételek, hangulatok, érzések és szokások miatt a hazai, OTTANI ételeket részesíteném előnyben. Ergo ők azok, akik nagyokat nyelve sétálnak végig az adott városon, és azt mondják: milyen jó lett volna megkóstolni a helyi ételeket! Mert helyi ételek az AI ellátásban NEM léteznek! Persze van pár kivétel: Tarator (jól felvizezve), pár sült, de ez csekély.

Olvastam, hogy valahol caca-t adnak 8 leváért. Nekik csak gratulálni tudok, amikor a kikötők mellett ugyanezt megkapni 2-ért, ők egyék csak étteremben (magyar felirattal) sokkal többért.

Nagyon sok JÓ infót is kaptam! Találtam egy blogot (http://hurrabulgaria.blog.hu/) Isteni! Nagyszerű! Pompás! Mi többször is voltunk Bulgáriában (legutóbb tavaly szeptemberben Szófiában, szintén kettesben, ami meg is jelent a blogunkon -ha valaki Szófiában akar kis időt eltölteni itt az első rész a hatból:

Balkán fanatic - Szófia 1.

Balkán fanatic, igen. Szeretjük a Balkánt, a Kelet-európai embereket, kultúrát, mindent. Úgy alakult, hogy nemrég Szófiában töltöttünk majd' egy hetet, így természetes -és adott- volt, hogy pár részen keresztül beszámolok a városról, szokásokról, kultúráról[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 )

Jön valaki Ajka vagy környékéről ekkor? ;)