vonalzoo Creative Commons License 2013.07.09 0 0 5141

Sziasztok! Mivel a Tisza-tóról nem sok infó van a topicban, bátorkodok feltölteni egyet:)

Múlt héten mi a Tisza-tavat céloztuk meg. Eredetileg Dinnyéshátat választottuk. Első ránézésre még tetszett is, egész vadregényes volt, sok árnyékkal, igazából egy fiatal erdő az egész, ahol végre a hintaágyamat is kiköthettem volna kényelmesen. Hátrányának szól, hogy helyben csak egy büfé van (ennek hátuljában vannak a vizesblokkok), minden más a 6 kilométerre lévő Tiszanánán.
Megérkezésünk után derült csak ki: valami miatt épp nincs víz (tehát nincs wc, zuhanyzó), az áram pofátlanul drága ( 1500,-/nap, amit ha tudok, vittem volna gázt, mert a hűtő megy arról is, meg van gáztűzhelyem is), valamint a strand fizetős (500,- felnőtt, 300,- gyerek). Külön-külön elviseltük volna őket, együtt a három dolog már sok volt: irány tovább!
B terv: Kiskőre. Itt csalódás: a víz melletti kemping csak pénteken (július 5.-én) nyit, most még csak takarítják.
C terv:Sarud. Na itt én csesztem el, bár szerintem a táblákat is hülyén tehették ki. 10 percet bolyongtam, de csak kemping gát felöli lelakatolt kapuját találtam meg. Mérgemben jött a D terv: Poroszló.
A Tisza-tó kemping kellemesen hűvös, árnyékos, 200 méterre a szabadstrandtól, ami nagyon enyhén mélyül, kisgyerekkel is biztonságos. A strandon korrekt áron bérelhető kajak, kenu, vízibicikli.
A kemping egyetlen hátránya, hogy elég kicsi az alapterülete, így egy nagyobb kenus vagy bringás-csoporttal szinte meg is telik. Így is hétköznap 50-60%-os ház volt. Ez is az oka, hogy bizony este 8 környékén nincs melegvíz. (De igazság szerint ehhez a lakók is hozzájárulnak, nekem is rá kellett szólnom egy kis srácra, aki több mint negyedórája áztatta a hátát a zuhanyzóban.)
A vizesblokkok kielégítőek voltak, volt egy kis konyha mosogatóval és egy nyílvános nagy hűtővel.
Bőven volt tűzrakó-grillező hely, ingyen fával, mellettük paddal asztallal.
A kempingtől 5-6 perces sétára pékség, zöldséges, hentes, lángos, boltok.
A kempingben ingyen wifi (igaz, ez nem a kemping ajándéka, hanem a közelben lévő Tourinform-irodáé). A kemping honlapján az árak a valós árak, csekkolva.
Összeségében szuper hely, ajánlom!