kalapala Creative Commons License 2013.07.07 0 0 1190

Sziasztok!

Egyedül lakom egy panelben, de ennek ellenére nagy töltetű mosógépet (6+ kg) szeretnék venni, mert sok ruhám van, ritkán mosok, de akkor nagyobb adagot. Mivel a panelban drága a víz, ezért egy nagyobb töltetkapacitású géppel emiatt is olcsóbban jönnék ki hosszú távon. Új gépet szeretnék, de nem tudom, hogy mostanában van-e csak hidegvizes befolyású, ami melegíti a vizet. Tudom, hogy ez +áram költség, de a melegvíz nagyon drága a panelban, ezért így szerintem olcsóbb lenne, még a + melegítés miatti áramköltséggel együtt is.

Volt régen egy Hajdu Energomat mosógépem, meg azóta sok másik, de annak SEMMI DE SEMMI nem ér a nyomába strapabírás terén.

Ha mégis van ilyen, ami közel annyit kibír (mivel az Energomat újonan már nem szerezhető be), akkor számomra jó választás lhetne.

Sokat használom a 90 fokos mosást, mert fehér ruháim vannak (egészségügy).

Komlón lakom, de internetes vásárlás nem probléma (ha kiszállítják). Keret van rá, de ha nem muszáj, nem mennék 80-100 E HUF fölé.

Én úgy gondolom hogy a felültöltős jobb lehetne, mert az elöltöltősnek a dobrész-felfüggesztése a kialakításból adódóan nem lehet olyan strapabíró, mint a felültöltősé, ahol a dob tengelye kétoldali rögzítésű. Igazából a mosógépekhez nem értek, de a fizikához igen, és az gondolom egyértelmű, hogy ha a dob két oldalról rögzül, akkor tkp. nincs nyíróerő, míg az elöltöltőseknél ez elkerülhetetlen.

Előre is köszönöm.