Akkor az valószínűleg a szabadonfutója lesz a generátornak.
Gondolom úgy kezdődött, hogy indításnál csikorog egy párat. Ha megnézed az automata feszítőnél az ékszíjat- járó motor melett, akkor szerintem nem egyenletesen fog futni, hanem 1-2 centimétert mozogni fog, mindkét irányba.
Javaslom, ha nálad is így áll a dolog ne húzd sokáig, mert ha megáll a szabadonfutó, akkor megégeti a szíjat, elmegy a töltés.
X. ker környékén a Fer-Vill-t tudom ajánlani.
Fer - Vill Kft.
www.fervill.hu
1107 Budapest Fertő u.14.
E-mail: info@fervill.hu
Admin: informatika@fervill.hu
Be kell menni a táblánál a telepre és az utolsó előtti utcában vannak.
Én is náluk csináltattam, valami 40KHuf környéke volt. Nincs csak szabadonfutó csere, szétszedik, rendberakják, kitisztítják, cserélnek amit kell és adnak fél év garanciát rá.
Több fajta szabadonfutó van a generátorokon, típustól függően. Az enyémen Bosch gen van, erre valami 30KHuf lett volna. Le is veheted, de ha jól emlékszem a levételt is vállalják- ez nem biztos, telefonon érdeklődd meg. Ékszíjat is tudsz venni náluk, ne ragd vissza a régit, a csikorgás miatt néha meg-megáll, ilyenkor égeti a bordákat. A felületük megég, kifényesedik kevésbé tapadnak. Ki kell cserélni és kész.
Ha a generátorod Valeo, akkor nagyon vigyázz arra, hogy amikor elviszed tőlük a pajzs jelölések teljesen milliméterre pontosan egy irányban álljanak, mert a dízel motoron csak így lehet felrakni. Ha egy picit el van mozdulva- elég egy milliméter, már nem megy fel a helyére.
Bosch-nál nincs ilyen probléma, mert olyan a pajzsok kiképzése, hogy nem lehet eltolva összerakni. Én így jártam az enyémmel, Bosch volt rajta, az nem volt felújítva éppen. Elvittem egy Valeot, picit ferdén volt összerakva, nem bírtam felrakni a helyére, ezzel elment egy napom. Másnap hívtam őket mint az őrült, hogy meg van-e még a sajátom, mert nem akarom már a valeot, inkább megvárom a sajátot.
Ja, azért nem fordítottam el itthon a valeo pajzsát, mert festékpöttyel meg vannak jelölve a csavarok, a gari miatt.
A részletes leírása a történetnek fent van a 307 oldalon, képekkel.