aknot Creative Commons License 2013.07.04 0 0 2709

Nincstöbbnicknek igaza van, az Angliában élő magyarok pörgősebb, ott több információhoz jutsz.

 

Node ha már itt vagy.

A harmadik zónában és azon kívül (metro térkép) már viszonylag megfizethetők a házak.

Az a lényeg, hogy közel legyen a munkahelyhez (gondolom ez egyelőre csak a férj munkahelyét jelenti), mert ha messze van, amit megspórolsz a lakáson, kiadod közlekedésre.  Plusz élete felét munkába járással fogja tölteni.

A bicikli ingyen van és még egészséges is.

 

A közbiztonság, mint írod, relatív és utcánként változik, plusz környékenként más az uralkodó bűnözési forma. Ezzel nem foglalkoznék. (mi Kelet-Londonban lakunk 10 éve, amitől sok magyar betegesen irtózik - igen, itt sok a színes - de mi nem érezzük, hogy veszélyben lennénk.)

Én például inkább nem mennék Angol munkásosztály által lakott helyre (pl Degenham), mert ott 'nem szeretnének', mint bevándorlót.

Sajnos az olcsóbb környékek (mivel ugye szegényebbek/iskolázatlanabbak laknak ott) szemetesebbek, rendetlenebbek.

 

Gyerekkel inkább az iskolakérdés a problémás, ilyen helyeken alaposan meg kell válogatni az iskolát, mert vannak negyon szarok (értsd: nem nagyon fog fejlődni a gyerek, max bandázásból)  Azt tudod, hogyha elmúlt 4, akkor szeptemberben már iskolát kell kezdenie?

 

Agencyn keresztül könnyebb találni, de ha valami probléma van, nem lesznek túl segítőkészek, sem gyorsak (pl ha elromlik a bojler, egy hétig biztos hogy hideg vízben fogtok mosakodni) és igen valószínű, hogy a végén valami ürüggyel lenyúlják a depositot.

Magánszemély könnyebben kezelhető.  Manapság nem tudom, hol érdemes keresni, de másoknak biztos lesz ötlete.  Gumtree jó ötlet, szvsz érdemes fizetni egy keveset, hogy a friss hirdetéseket megkapd.

 

Szóval irány az Angliában élő magyarok, ott inkább tudnak segíteni.