wapepe Creative Commons License 2013.06.26 0 0 43796

Victoria Palace, Napospart

Neckermann Utazási Iroda  (HU NAH 42425)

 

06.18-án jöttünk vissza az AI utazásról. (Senkinek ilyen élményt!)

A repülő rendben leszállt, fél tíz körül a szállodában voltunk. Bejelentkezni nem lehet, a csomagokat a recepció mellett lehetett hagyni (vigyáznak rájuk!?), a bejelentkezés 14 órakor kezdődik, ezt az utazási iroda elfelejtette megemlíteni. Átöltözni nem lehet. Amikor a becsekkolás kezdődik, akkor van vége az ebédnek is, nekünk ez kimarad. Sorállás a recepció előtt, majd ¼ 3-kor mondják, hogy mindenki menjen át a recepció mögé, ahol tülekedés, névsoregyeztetés, útlevél-leadás, a pult másik végén kulcskeresgélés, karszalag felrakás következik. Átadják az étkezéseknél bemutatandó kártyát, ezen jelölve van, hogy már aznap jogosultak vagyunk ebédre. Az utolsó napon ¾ 6-kor indult a busz a reptérre, reggeli még nem volt, de a kártya szerint ebédre is jogosultak lettünk volna.

Becsekkolás után a bőröndöket nem lehet a szobába felvinni, csak a hordár hozhatja. Hozta is, letette, várta a borravalót. Mondtam, nincs apróm (tényleg nem volt még), mondta, nem baj, tud visszaadni. A tízesből 5-öt visszaadott.

A becsekkolás csúszásának nincs köze a szoba takarításához, mert csoportváltáskor a takarítás ágynemű cserével, stb. kb. 15 percig tarthat. Ezt egész héten tapasztaltuk, ha jött a szobaasszony (mert olyan is volt, hogy nem jött). Ha jött, megigazította az ágyat, ágynemű csere egész héten nem volt, vízzel (nem tisztítószerrel!) kimosta a poharakat, ha úgy gondolta, cserélt 1-2 törölközőt, azután távozott. A balkonon egész héten nem söpört. A szobában nem volt szeméttartó, reklámtáskában gyűjtöttük a szemetet, ha megtelt, ki lehetett tenni a folyosóra.

A szoba berendezése kb. 30 éves. Az oldalfalak tiszták, mivel kb. 1 méter magasságban körbe vannak festve. A balkonajtón még látszik az új üvegekre ragasztott papírcímke ragasztója. A fürdőben a villanyborotvának nincs konnektor. A hűtő leolvadva.

A balkonról a kilátás ragyogó. A 6. emeleten voltunk, délelőtt napozni is lehetett itt, délután már árnyék volt. Délutántól megfordult a szél is, lehűlt a levegő, polár felső nélkül nappal is hideg volt.

A szálloda a sétány mellett van. A sétányon minden „kocsma” zenés, óriási hangfalakkal, próbálják egymást hangerőben túlszárnyalni. A szállótól balra délelőtt 10-kor kezdődik a zaj, a basszuson kívül mást nem hallani a zenéből, a mély hangok zárt balkonajtó mellett is éjjel 1 óráig tisztán dübörögnek.

A jobb oldalon egy karaoke bár van, délután 4 körül kezdenek, ugyancsak teljes hangerővel, éjfélkor leállnak. Aki ott énekelni akar, megteheti, az egész szálloda a közönség. Természetesen a mellettük lévő bárokban ugyanilyen hangerővel szól mindenféle stílus.

Nyitott ajtónál aludni nem lehet.

Külön oldalakat igényel a lift működése, illetve nem működése, az a la cart vacsora (az étlapon összesen 2 menü) kiszolgálása, ahol a pincér csak németül beszélt, az angolt nem értette, megkérdezte, az iskolában miért nem tanultuk meg a németet, nem kérhettünk ásványvizet, csak azután, ha választunk egy üveg bort amit ki kell fizetni (a legolcsóbb 22 BGN), az egész nap elérhető snack, ami az előző étkezésből megmaradt süteményekből, esetleg pizza szeletekből áll.

 

Ha lesz erőm, külön írok a bolgár estről, a strandról, a napernyőkről, a vizi sportokról, az ételekről és kiemelve az oroszok minden határon túlmenő bunkóságáról.

 

Kérdésekre szívesen válaszolok.