DVB Creative Commons License 2013.06.25 0 0 12487

Ma megvolt az utazás a Leo Express-el. Reggel LE1355-el Prága-Ostrava. Érkezéskor csak 8.20-kor nyitották az ajtókat, indult a beszállás, ajtóknál kiskocsira, kirakva napilapok és pár magazin, elég gyorsan fogyott, később nem kínálgatták. Olyan jó 50-60%al mehettünk Prága és Olomouc között Economy osztályon. Alapvetően pontos volt, semmi gond. 

 

Délután visszafelé az LE 1364 - C.Trebova előtt 10 percet vártunk (egyvágányozás volt) - de Prágába 19:38-kor értünk (50 helyett) szóval szépen kotort a Flirt. Itt is olyan jó 50% körül lehetett a kihasználtság. 

 

Ahogy éreztem: Vannak pozitiv dolgok a Leo-val kapcsolatban - pl. tisztaság, de semmi olyat nem nyújt alapvetően, amit a CD nem tudna. Gyors (Pendolinos menetidő), kényelmes (3 óra alatt sem zsibbadtam el Economy ülésben), belül csendes (nem szuszog Darth Vaderesen mint a mi Flirtünk). Sok hely a 4-es boxoknál nincsen, pont ugyannyi mint a 2 személyes üléssoroknál, csak itt ugye 2 emberre. Ha nem családdal utazok, kellemetlen lett volna. A személyzet udvarias, de nem amerikai szinten, köszöntés, egy megkérdezés, hogy akarunk-e valamit az étlapról (délután 2x volt kérdezés) és elköszönés. Pörögtek rendesen, látszik hogy van mit csinálni, 1 ember jut a business-prémiumra és 3 az economy-ra. Odafelé ebből az egyik végig bent ült a vezérnél. Az újságot leszámítva, nincsen ingyen víz, ingyen kávé mint a versenytársaknál. A fedélzeti intranet, jól mükődőtt, lehetett vele zenét hallgatni, filmet nézni (a választék nem valami izgalmas - repülő effektus). Külső internetezéshez gyors volt, viszont csak álló helyzetben ment gyakorlatilag. Menetközben csak az SZDC információs tábláját sikerült betölteni, meg a vlaky.net késési adatait. Ha mindent összeadok, és nem cipelek laptopot, hogy a szolgáltatást teszteljem, elvittek A-ból B-be gyorsan, tisztaságban, de semmi több. Csak ezért nem választanám őket. Amiért választottuk őket, hogy a kisfiamnak Pendolinora 200 korona lett volna a helyjegy, náluk meg ingyen volt.

 

Visszafelé Frydek-Mistekből előbb sikerült eljönni, így elértük volna a Regiojet IC1014-et is, de a pénztárban megkérdeztük, nem volt már üres 4-es kupé, vagy teljesen üres 6-os, így inkább a nyugalmat választva átsétáltunk a Leo pénztárba, ott az előre kinézett helyeket bemondva a néni megnézte a gépben és nyomtatta is. A Landek nem jött szóba, mert 5 perc késést irtak ki rá érkezőben és ugye eleve a Leo után ért volna be. Árban a Regiojet 550 lett volna, a CD 590 - ezért meg 578-at kellett csengetni. Szóval árban sincsen nagy különbség-

 

Hosszútávon ugye a CD sem fog csődbe menni, a Regiojetnek megvannak a maga diákjai, a Leo meg kénytelen folyamatos árharcban lenni, hogy bevonzza az utasokat, de ha semmi különlegeset nem nyújt (ami akár lehet ingyen kávé is), nehéz dolga lesz.

 

Minden bizonnyal jővőhét kedden autóval kényszerülök menni a családi béke miatt - de szívem szerint ingyenhelyjegyes Pendolinoval mennék.