Törölt nick Creative Commons License 2013.06.25 0 0 126211

Itt a bank küld egy öt jegyű kódot, és tessék szíves lennei megjegyezni, ezenkívül minden átutlást meg kell védeni egy hatjegyű kóddal is, ami levélben jön, a számlatulajdonos címére, és a beadásánál csak egy lehetőség van, után blokk.

Itt meg a legutóbbi támadásos akciók óta a Budapest Banknál például beszüntették az email-lehetőséget, így most már csak SMS-megerősítéssel lehet belépni és utalni (külön-külön persze). A kód pedig most már betűkből és számokból áll, 8 jegyben. Előzőleg 8-jegyű számkód volt. Mint az Erste Banknál jelenleg is. De az Ersténél is minden utalást külön meg kell erősíteni, kivéve a partnerlista számlaszámait, ami már korábban egy SMS-sel hitelesítettünk, így azokra kattintással lehet utalni.

Eszerint a BBanknál sem bíznak már az email-fiókban, amihez esetleg ugyanazt, vagy kitalálható jelszót használ az ügyfél, vagy egyéb módokon hozzá lehet férni

Egy értesítés az átutalásról jó dolog, de attól nem lesz biztonságosabb.

Annyiból azért nem mindegy, hogy csak egy napi limit vész el és máris lépni tudsz ellene, vagy akár több napig is ügyködhetnek, zavartalanul.

 

Az említett akciók pedig úgy történtek állítólag, hogy a károsultakat egy hamisított oldalra irányították, ahol naivan beadták az SMS-kódot. Utána sokáig várakoztatta őket egy képernyő, ezalatt a háttérben a bűnöző gyorsan utalt.

Előzmény: kürtök (126201)