innovations Creative Commons License 2013.06.19 0 0 148421

Ne akadj ki nagyon, a valóság az amit gondolsz és nagyjából ugyanakkor fog váltani minden nap, esetleg a szerkezet felhúzottságának az állapota befolyásolhatja némileg . A svájci órák sem tökéletesek minden esetben és ez még nem is kifejezetten Fortis specifikus dolog, nem minden gyártó fordít erre különösebben nagy gondot. Az Omegák némelyike sem valami nagy kaland ezen a téren, először is nem egy pillanat alatt vált be és  a váltás már jóval éjfél előtt elkezdődik. A Rolexnél elvileg 1 percen belül kell dátumot váltani, de én már láttam olyat ami másfél percen kívül váltotta, a szervízben pedig azt mondták, hogy ez előfordul. Mondjuk a legpontosabb váltást is Rolextől láttam egy Datejust cirka egy másodperccel éjfél előtt egy szemvillanás alatt váltott. Amennyiben jól emlékszem a Fortrisban 7750 van és ennél a szerkezetnél azért láttam pontosabb azaz egy percen belüli váltást is.

Szóval a Fortis sem sokkal "trógerabb" gyártó mint a többi csak körülbelül éppen ez a kérdés nem mindig érdekli. Hasonló ezt mint a pontosság, láttam nagyon olcsó és közben elképesztően pontos órákat/Hamilton/ és elképesztően drága összevissza járó/Panerai/ órákat is.

Aztán az ember eljut odáig, hogy ez a dolog már nem nagyon érdekli, amíg nagy eltérés nincs nem szabályoztatok órát és e miatt nem nyitok tokot. Bizonyos határok között  semmi jelentősége nincs néhány másodpercnek vagy annak, hogy mikor vált a dátum avagy mikor nem. Viszont amennyiben ez mégis zavar hát akkor hajrá!

;-)