anticonstitutionelle Creative Commons License 2013.06.17 0 0 764

Kicsit szerintem félreértetted őt, neki az a szándéka, hogy az államot teljesen leépítse és totálisan leegyszerűsítse az adórendszert. Valójában az igazi nyertes ebben a rendszerben a feketén dolgozó, áfát csaló melós és vállalkozó lenne. Természetesen a globális környezetet és a politikai megvalósíthatóságot totálisan ignorálja.

 

"Egyrészt nagyon sok minden pénzbe fog kerülni, ami eddig nem. Bemész a hivatalba, dolgoztatod az ügyfélszolgálatot BÁRMILYEN ügyben, kiszámlázzák az óradíjukat. A rendőr, amikor elkap valakit, a fizetendő kártérítés meg lesz toldva azzal, amennyibe az utána való nyomozás került."

 

"A tűzoltás kifizetése egészen pontosan úgy történik, hogy a tűzoltók kiszállnak, elvégzik a munkájukat, majd kiállítják a számlát a nemzeti kártérítési alapnak. A kártérítési alap azonnal kizitei őket, és megbízza a rendőröket az eset kivizsgálásával. (Természetesen fizeti a nyomozást is.) A rendőrök egy idő után jönnek az eredménnyel, ami lehet gondatlanság, gyújtogatás, vagy természeti katasztrófa. A harmadik esetben a kártérítési alap kifizetteti a teljes költséget a katasztrófaelhárítási adókasszával. Előbbi két esetben pedig meg kell próbálni megtalálni a felelőst. Ha gondatlanság volt, és meglett az illető, akkor az ő kötelező egyéni felelősségbiztosítása fogja a károkat megtéríteni a kártérítési alapnak. Persze fizet rá egy súlyos önrészt, és kap majd malust is, de nyilván a kár lehet akkora, amit soha nem fog tudni kifizetni önállóan, tehát a nagyját a biztosító állja. Ha gyújtogatás volt, akkor már büntetőeljárás folyik, de oda most nem kanyarodnék el. A lényeg, hogy a kártérítési alap mindig beszedi valahonnan a pénzt, és ez működik úgy, hogy sem központi adót nem kell fizetni a tűzoltás céljára, sem az ingatlant nem kell rá biztosítani."

Előzmény: advocatusdiaboli (763)