Wet RinR Creative Commons License 2013.06.13 0 0 330

Az alapkérdésed az volt, hogy kihez fordulhatsz panasszal, és hogyan lehet felelősségre vonni a kollégát: szerintem ezt konkrétan megválaszoltam.

Amit jelezni próbáltam, hogy a laikusok számára egyértelműnek látszó tények orvosilag messze nem azok, és egy bírósági perben sem állják meg a helyüket. A gennyesedés: ez lehet helytelen fonalválasztás, a fonal anyaga iránti túlérzékenység, a sterilitás hiánya, vagy a nem megfelelő műtéti technika miatt. Ennek eldöntéséhez bakteriológiai és szövettani vizsgálat kellene (a kettő együtt alaphangon kb 10 ezer forint). Ezt neked kellene kérned és kifizetned, csak ezek birtokában igazolhatóak az állításaid.

Garancia pedig az általad használt értelemben NINCS. Csak arra vállalhatunk garanciát, hogy a műtétet megfelelően elvégezzük, a sikerességre nem. Az, hogy egyesek hajlandók sikertelenség esetén ingyen, vagy csökkentett áron újabb beavatkozást elvégezni, inkább tekinthető emberiességi, vagy menedzselési szempontnak, mintsem elvárható minimumnak.

Amire igazából fel szerettem volna hívni a figyelmet, az a kórlap fontossága. Egy ekkora műtét után adni ÉS kérni kell a beavatkozás pontosan dokumentált leírását: enélkül esélytelen kívülállónak megítélni, hogy ki hibázott!

szs

Előzmény: savage123 (329)