juhosttt Creative Commons License 2013.06.13 0 0 27574

Ezt próbáltam elmondani pár hsz-el előbb... Nem csak a takarmányozás a fontos, hanem az is, hogy milyen fajta nyulat tartunk. Mégha keverék is, akkor sem mindegy milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Hogy egy példát mondja: Az emberek közt is van, aki 1-2 csokitól már hízik, és van akin a 20 csoki sem látszik meg. (Én pl napi 4-13 csokit eszek, emellett rendes kaját is eszek (hús, kenyér tészta, zöldség stb változó arányban...) + napi 1-3 jégkrém, mégse bírok hízni 1 dekát sem...) Sokan ennyi cukorbeviteltől tuti híznának.

Ha az egyed súlygyarapodása nem kielégítő, azt semmivel sem lehet felnyomatni... Se táppal, se anélkül. De sokan vagy túl buták belátni, vagy szimplán nem fogják fel.

A méret szerint megkülönböztetünk óriás/nagytestű, középnagytestű, kistestű, törpe fajtákat. Még a keverék nyulakat is ki kellett keverni valamilyen fajtákból... Ha pont rossz irányba indult meg a tenyésztés, mondjuk mert nem foglalkoztak vele, hogy milyen nyulakat tenyésztenek, akkor hosszú távon visszaüthet a dolog.

 

Előzmény: lacc74 (27573)