segtitan Creative Commons License 2013.06.11 0 0 23

Szervusz.

A lápos erdei talaj biztos jót tesz majd a leendő bambuszaidnak.

Egy kis okosság: a bambusznak a rügyei még a föld alatt vizet engednek ki magukból, hogy ezzel lazítsák és áttörhetővé tegyék maguk előtt a talajt. Tehát ha laza, nedvdús a talaj, akkor azt csípni fogják.

 

A fajta nehezebb kérdés. Magyarországon elmondható szerintem, hogy a legnagyobb magasság 15méternél nem nagyon lesz több. Ha esetleg igen, akkor olyan kell nekem is! :D

Szárátmérőnél a 10cm a legnagyobbak közötti.

Egyébként pár száz fajta megél nálunk is. :)

 

Az alapvető kérdés ugye az, hogy milyen célra kellene és van-e szükséged még az erdőre ... időben elmondható az óriás bambuszokról, hogy 3év alatt elérhetik a teljes magasságukat és 5-7éves korban kivágandóak.

Nem hiszem, hogy magokat túl könnyen be lehetne szerezni -nem igazán találtam és az is lehet, hogy egy hibrid egyedet rejt a mag- de tövekből nincs hiány és rizómákból se (kérdezz meg bárkit, akinek már 3éve van bambusza). :)

 

 

 

 

És senki se felejtse el akinek bambusza van, hogy ez egy egzóta, vagyis idegen növény minálunk. És az új fajok elterjedése, ha nincs felügyelet alatt (és ez nincs), okozhat nagy galibát. Lásd Angliában, a szürke amerikai mókus; lásd tűzhangya, patkány, stb.stb.stb.

Előzmény: Öregtóth (19)