skanderson Creative Commons License 2013.06.10 0 0 2223

Egy rövid beszámoló Kölnből a Lanxess Arénából.

Kölnre azért esett a választás, mert Berlinben már voltunk párszor, és hát ott az a gótikus dóm, nosza! A dóm az monumentális, de mégis kicsit csalódás az állapota miatt, mivel kívülről olyan fekete, mintha most égett volna le.

Na de a Rush! A műsort alaposan megváltoztatták a 2011-es Time Machine turné óta, de hát nem lehet minden DVD-n ugyanaz, ime a setlist:

Set 1: Subdivisions - The Big Money - Force Ten - Grand Designs - Middletown Dreams - Territories - The Analog Kid - The Pass - There's My Thing?(Drum Solo 1) - Far Cry

 

Set 2: (with Clockwork Angels String Ensemble) Caravan - Clockwork Angels - The Anarchist - Carnies - The Wreckers - Headlong Flight (Drum Solo 2) - Halo Effect - (Alex Lifeson Guitar Solo Intro) Wish Them Well - The Garden - Dreamline - Drum Solo (The Percussor) - Red Sector A - YYZ - The Spirit of Radio (Without string ensemble)

 

Encore: Tom Sawyer - 2112 Part I: Overture - 2112 Part II: The Temples of Syrinx - 2112 Part VII: Grand Finale

 

Az első rész alapvetően a 80-as éveket idézte, kevesebbet játszott dalokkal, erős kezdéssel (Subdivision) és fináléval (Far Cry).

Remek volt, de ami a negyedórás szünet után következett, az minden várakozást felülmúlt. Láttam már őket Prágában az R30 turnén, két éve Frankfurtban csíptük el a Time Machine Tour-t, tudtam mire képesek, de ahogy az új lemezt elővezették az mindent vitt. Erő, lendület, színpadkép, hangzás, - elpusztíthatatlanoknak tűntek! Nem vagyok egy érzelgős típus, de többször könnyeztem a gyönyörűségtől, amilyen hatása volt pl. a Headlong Flight-nak, vagy a Garden-nek, az leírhatatlan. Teszek be pár képet, de talán  a DVD (biztos lesz, filmeztek bőszen, két kamerákkal, ergo 3D) visszaad majd valamit belőle.

A vége felé, meg a ráadásban a klasszikusok még tettek a hangulatra egy lapáttal, de a műsor gerincét az új lemez adta, ez is mutatja erejét. Nem tudok még egy ilyen zenekart, akik majd 40 éves pályafutással a hátuk mögött, ennyire élnek, és nem a múltjukból!

Legközelebb jövőre - R40?