rampi Creative Commons License 2013.06.09 0 0 27473

köszönöm az észrevételt,ez most csak egy gyors ideiglenes ketrec,OSB volt itthon maradék,ezért ebből lett.Készül már a (szintén építkezésből

) maradt deszka nyúllak,figyelni fogunk az észrevételeidre és megfogadjuk.Egyébként az amit nem tudtál beazonosítani egy lyuk,így volt faanyag....:/,de mivel most még egy asztalon van a ketrec így nem gond.Szinte végigolvastam az egész topikot és elmentettem a készülő ketrec fényképeket,hogy tudjunk majd viszonyítani.

Egyébként a kertünkben van 3 nagy akácfa,így rágófának abból törtem egy ágat neki, rögtön rávetette magát,mint általában bármire amit beadunk neki.

 

közben a zöld kérdésem is okafogyottá vált,visszaolvasva tisztázódott bennem,hogy hozzászoktatási idő után nyugodtan kaphatja a friss kerti jókat.

 

De ellentétes dolgokat is olvasta, a szakkönyvek a felfújára hajlamos növényeket nem javasolja,de itt többen is etettek káposzta félékkel.ezek szerint ehhez is hozzászoktatható?bár nálunk csicsóka van dögivel,mert van cukorbeteg a családban így mi is sokat esszük.Meg cékla és más gyökérzöldség.

 

A vemhes anyát mégse hozzuk most el (barátunk szüleitől),úgy gondoljuk nagy sokk lenne neki,ez lesz a talán második ellése,majd ha már elhagyják a kicsik a fészket akkor hozzul el az egész bandát.

 

A fiatal süldő nőstény (egy másik ismerőstől)holnap érkezik,egy zsák árpával együtt:),zabot már nem kaptunk itt,de kutatjuk a környéken.

 

A bak beszerzésén szintén rajta vagyunk,de egyenlőre nem akarunk kapkodni,ha nyáron nem lesz semmi baj,szépen nőnek a meglévő nyulaink,akkor szeptemberben beszerzünk egy idegen vérvonalú bakot. a 3 anya,mind idegen vérvonal lesz.

 

Arra gondoltunk,hogy ha megérkezik a most vemhes anyanyúl a kicsikkel,utána oltanánk le myxo ellen az egész állományt egyszerre. Az még kb. 1-másfél hónap,elvben hétvégén kéne ellenie.

A meglévő és a holnap érkező nyúl addig reméljük nem érintkezik fertőző szúnyoggal...vagy jobb lenne őket hamarabb oltani?hűtőben eláll a nem felhasznált oltóanyag 1 hónapig?(rémlik olvastam erről,talán igen,de nem vagyok benne biztos.)

Előzmény: japipapi (27471)