Cucu73 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 7992

Ezt találtam itt: http://www.magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/udulesi-jog-timeshare/a-szerzodes-megszuntetesenek-egyeb-modjai.html

Milyen eséllyel tudjuk a „használt” üdülési jogunkat továbbértékesíteni?

A használati jog értékesítése a fogyasztói tapasztalatok szerint nem bíztat sok jóval. A használati jogok értékesítésének fogyasztók közötti úgynevezett másodlagos piaca nem működik, szinte egyáltalán nincsen kereslet a már megkezdett, de időközben feleslegessé vagy anyagilag terhessé vált használati jogokra, azokra szinte lehetetlen vevőt találni, különösen megfelelő és az üdülési jogból hátralévő időtartammal arányban álló vételár fejében. Úgynevezett viszontértékesítési szerződést is köthetünk egy vállalkozással üdülési jogunk eladása érdekében, azonban fontos tudni, hogy az értékesítés tényleges megtörténtéig vagy a viszontértékesítési szerződés bármely okból történő megszűnése miatt a vállalkozás nem fogadhat el fizetést a fogyasztótól.

 

Ha jól értem, nem kérhet előre pénzt az értékesítő. Az O.R talán ezt akarja megkerülni azzal, hogy kaukciót kér, ami elvileg sikeres eladáskor visszajár. Csak kérdés, mikor lesz sikeres eladás.