joevagyok68 Creative Commons License 2013.05.27 0 0 67032

Nálunk SD ecosy + 250literes drzsice..

1.kérdés:

Nálunk is ez volt eleinte, majd a beüzemenő miután jeleztem - nem akarok hüleséget írni - de mintha "lezárta" volna a bypass részt, vagy valami "átkötést"....Lényeg mostmár nem melegíti..

2.

Lehet tudni, hogy hány bar  a bejövő víz byomása, Hány bar a tárolóban a nyomás,  van-é nyomásszabályzó a tároló előtt és "csöpögő" van-é a tároló előtt és/vagy tágulási tartály ?

 

"a meleg víz vételkor kb 3-5 percig van forró víz aztán elkezd langyosodni majd teljesen hideg lesz, miközben a csaptelep változatlanul a legmelegebbre van állítva"

Ilyenkor változik a víz nyomása ?

HA ilyenkor állítasz/állítanál a csap "állásán" - változtatnál a hideg-meleg víz keverési arányán - akkor sem lenne melegebb a víz ??

Próbáltad ?

 

Mert nálunk is ugyan ez van !

Mert ugyi a tárolóban van "valamekkora" nyomás..

Tároló előtt van nyomásszabályzós-biztonsági csöpögő .

Ha fürdő vizet engedek , kinyitom a csapot beállítok valamilyen hideg-melegvíz arányt.

De egy idő után a tárolóban leesik a nyomás, tehát kevesebb melegvíz jut a csaphoz, mert a nyomásszabályzó kevesebb vizet enged a tárolóba. A hidegvíz oldalon nem változik a nyomás, ugyan annyi hidegvíz megy a csaphoz állandóan.

Tehát ha nem változtatom meg a csap beállítását, akkor hidegebb lesz a csapból kifolyó víz egy idő után mint a kezdetekkor.

Nálunk..

DE szerintem nálatok is ezért lehet...

 

Előzmény: k_danix (67027)