flugosmotoros90 Creative Commons License 2013.05.27 0 0 5231

Azért nem írok e-mailt, mert nem tudok már pontos időpontot írni. Mást kellemetlen helyzetbe semmiképpen nem akarok hozni! A járat egyébként 5-ös, és Kossuth u. lakótelep az adott megálló. Gondolom a kiálló (ki volt törve) hátsó lökhárító miatt volt nemulass a garázsban.

 

Ami az elmúlt hetek tapasztalata, kizárólag az 5-ös vonalra vetítve:

  • egyszerűen nem megy a megállókba való beállás (értem én, hogy tolócsuklós, de ez nem mentség)...
  • mai eset, hogy totál hülye a FUTÁR-hoz, és eljön Palota irányába úgy, hogy nem tud menetirányt váltani, a rendszer meg beszél mindenféle hülyeséget (mert Pasaréti tér felé van beállítva), az emberek meg néznek (oktatáson mit csinált??), a menetirányítás számára sem tud pontos adatot szolgáltatni
  • mobiltelefonálás, ha szolgálati, ha nem.... elvonja a figyelmet nem is kicsit
  • nem tudják követni az utas által elviselhető fékezési görbét. Értsd sokszor darabosan, túl intenzíven fékeznek. Sokszor adódik a nem megfelelő követési távolságból.
  • Mivel nem állnak be egyenesen nem látják a hátsó ajtókat, és a kényzserzárást használva bizony előfordul az odacsukás, igaz azonnal vissznyitnak az ajtók.
  • Irányjelző használata sokaknál továbbra is opcionális és ami ettől fontosabb, hogy túlzottan élni akarnak a megállóból való kihaladási elsőbbségükkel, amiből bajok vannak.
  • Vonalismeret sokaknál a nullához közelít

Sok jó dolog is történt.

Voltak lelkes járművezetők, akik megmutatták a buszt az utasoknak, ha kérdeztek akkor válaszoltak, ezt jó volt látni.

A klíma mindig működik, a FUTÁR-ral sem szokott gond lenni. Sok olyan járművezető van, aki tényleg érdemes arra, hogy vezessen egy ilyen buszt, ráadásul egy ilyen forgalmas vonalon.

 

Tulajdonképpen az a baj, hogy nincs választási lehetőség és kényszerűen ilyen járművezetőket kell felvenni. Egyrészről tényleg kényszer, másrészről viszont a szolgáltató ilyen magas km díjért oldja meg, hogy a járművezetői be tudjanak állni a megállóba.....

 

 

Előzmény: Törölt nick (5229)