Kárász00 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 51921

Jelenleg felejtős az etanol, hacsak nem a környezetvédelemre és/vagy a hazai ipar támogatására hajtasz. Mióta ráraktak egy szép adag jövedéki adót azóta senki nem tankolja, plusz egy csomó kúton meg is szüntették.

Mikor kezdett elterjedni akkor kipróbáltam néhányszor felesben(teli tanknál) ugyanilyen motorral. Elég erőtlen lett tőle, meg többet fogyasztott már így is, mert ugye jobban kellett nyomni neki. Ha berakatod az átalakítót akkor még jobb is lesz a teljesítmény, csak hát ugye a fogyasztás.

Viszont hallani olyan híreket hogy csökkenteni fogják az adóját, mert ugye növelni kell a megújuló energiaforrások használatát.

 

Volt olyan év hogy a magyar I. osztályú rallyversenyzők 90%-a etanollal ment. Ennek az volt a magyarázata hogy megfelelő átalakítással, beállítással ugyanazt tudta literenként kb.200-250 forintért mint az 1300-1500 forintos versenybenzinek. Viszont többletsúlyt jelentett, mert 30%-al több üzemanyagot kellett tankolniuk. De összességében ezen rengeteget tudtak spórolni.

Többnyire csak azok nem mentek etanollal akik külföldön is versenyeztek és nem akarták állandóan átalakítgatni az autót. Meg akik külföldi bérautóval mentek. Aztán ha kikaptak, akkor meg ráfogták arra hogy a másik etanollal ment és azért volt gyorsabb.

 

Előzmény: toji76 (51918)