Törölt nick Creative Commons License 2013.05.14 0 0 8973

Amúgy simán meg lehetne szüntetni a vonatot Hatvan-Sl közt, helyette lehetne óránként buszt indítani. Még gyorsabb is lenne... :D

 

Gyorsabb nem volna sokkal, mert jelenleg papíron 1 ó 12 p, ill 1 ó 14 p a menetidő a vasúton.

 

Busznál a Szolnok Jászberény résztávra min 55 perc kell, 5 perc várakozás, és a 32 es úton is kell 35 perc Hatvanig, illetve fényszarui betéréssel meg 55 perc min.

 

1 óra 30 perc alá nem igazán vihető a menetidő, ami több mint a vonat, de figyelembe kell venni, pl Jászboldogházát érinti a vasút, a busz meg a vasúttal el nem látott Jásztelek, Alattyán, Jászalsószentgyörgy településeket, ugye Szászbereken névleg van vasút.

 

A vasút jelenleg átszállásos kapcsolatot létesít, pl Szolnokon Debrecen Szentes Szeged felé stb.

Újszászon Budapest felé, Hatvanban Salgótarján, Gödöllő, Aszód Balassagyarmat Eger Msikolc Nyíregyháza stb felé lehet utazni.

 

Van távolsági utasforgalom!

 

Ha a képzeletbeli sűrűn közlekedő buszvonalat a vasútállomások érintésével indítjuk, akkor a menetidő 1:40 ill ettől több lesz.

 

A más útvonal azt jelenti, hogy míg a vonat Jászboldogházát szolgálja ki, addig a busz a fent felsorolt vasúttal nem rendelkező községeket.

 

Mivel ez utóbbiak most is ki vannak szolgálva a Jászkun Volánnak nem igazán érdeke, ezen új járatok közlekedtetése, mert ez a piaci részesedést átrendezné.

 

Jelenleg Jászberényből Szolnokra van épp annyi járat ami kiszolgálja Jászteleket, Alattyánt, Jászalsószentgyörgyöt stb, mindezt zömében Jászkun Volán járatokkal.

 

Amúgy én szívesen látnám, ha lenne a jelenleginél több járat Hatvan Szolnok között mert az utasoknak jó lenne, és el lehetne mondani, hogy a vasút és a közút részben eltérő útvonalon közlekedik.

 

Megjegyezem a busz közel 10 km el hosszabb útvonalon közlekedik. Hatvan Szolnok 68 km vasúton busznál 80,4 km a 1467 es vonal távolsága.

Előzmény: Irizar ranger (8967)