japipapa Creative Commons License 2013.05.02 0 0 26549

Szia, Dr., aki nem doktor! :-))))))))))))) 

Beszélgettünk már, és egyetértem Veled, - most is. Egy picit muszáj vitatkoznom, a tojást illetően. Valóban van Pesten ilyen ár, de hidd el nem állnak sorba érte, egy kis réteg, kifejezetten gazdag veszi ilyen áron. Nem tápozom tyúkjaimat, igaz nincs sok, de annyi azért sok, hogy nem tudjuk felhasználni a családban, 12-14 db/nap. És nehezen viszik el 35,-Ft-ért!, mert a piacon van 25,-Ft-ért. Csóró a nép, velem együtt és nem azért nem veszik tőlem, mert sz@r, hanem azért, mert nincs pénz! Elismerik, hogy a 35,-Ft nem fedezi a költségeket, de tojásra hitelt nem vesznek fel a bankból. Adok néha 20,-Ft-ér is, sőt ingyen is, mert szánom csórikám. 30 tyúkom,7 libám 8 kacsám,  nyúl anyám családjával etetni sem piskóta, - nincs szántóm, nem tudok termelni takarmányt, veszem. Nos, 5-6 hónapig csak költség, 9000,-Ft-os kukorica, búza, a 15-16000,-Ft-os napraforgó feletetése nem kevés. 

Szóval valahol a kereskedelemben lévő mérhetetlen kapzsiság okozza az össze problémát. A tavalyi kukorica, búza kifejezetten jó minőségű volt, kivitték, eladták euróért, majd behozták olcsón és továbbadták drágán a sz@r minőséget.

Szóval azért sem akarok túlságosan belemélyedni a témába, mert úgy sincs megoldás, illetve még nincs megoldás. Nálunk az árat nem a kereslet-kínálat szabályozza, hanem a kapzsiság, az oligarcha birodalom, a rabszolgatartók! 

 

Előzmény: DR Weiss (26532)