juhosttt Creative Commons License 2013.05.02 0 0 26536

A kecskés esetben te nem vevő, hanem felhajtó vagy. Sok esetben ezek teszik tönkre a gazdát. Megint csak a bikánál maradok...

Volt olyan hónap, hogy a felvásárlási ár 1400ft/kg volt. Ekkor az állattartó kapott kb 7-800ft-ot. A többi a felhajtóé. A felhajtó meg végül is csak kapcsolatot tart, papíroz egy keveset és zsebeli a sok pénzt.

Ha a befektetett munkát nézzük, akkor egyáltalán nem korrekt, hogy az is közel annyit kapjon kilónként, mint az, aki tartja és neveli.

Vegyük azt, hogy mi vagyunk a magyar eladók. A vevő az külföldi. Na már most akkor ha nem vevőn akar meggazdagodni az eladó, akkor kin kellene?

 

A gond ott van, hogy minden ágazatban, (nem csak állattartás), vannak alvállalkozók, meg felhajtók, akik semmit se csinálnak, csak kapcsolatot tartanak és ezért emelik le a sok pénzt... A fővállalkozó/vevő meg csak azokkal áll szóba... De kérdem én, mitől több egy olyan, mint aki állatot tart/dolgozik? Talán sokan úgy vannak vele, hogy aki ilyennel foglalkozik, az csak egy nagy paraszt... De azt senki se gondolja, hogy sok esetben az ilyen emberek műveltebbek, még akkor is, ha nem selyem ingben, hanem vmi olcsó pólóban hánnyák a trágyát a jószág alól...

Előzmény: DR Weiss (26531)