Szerintem először a kondit cseréld ki, mert ahhoz nem kell a lendkereket levenni, el tudod csípni a bent lévő madzagját és kívül a blokkra ideiglenesen pl. a dekni csavarja alá egy vastagabb rézdrót egyik végére szemet hajtva, a másik végére a kondinál kicsit szűkebb "rugót" hajlítva és abba a kondit beletekerve, a slusszvezetékre csatlakoztatva fel tudod szerelni egy próba erejéig. A lámpafejbe is szokták rakni, de az a vélelem, hogy minél rövidebb a drót, annál jobb. De akár működhet is, nem tudom. Aztán van még egy elmélet, a mágnes és a tekercs helyzete a gyújtás pillanatában, ezt is érdemes ellenőrizned.

Nem tudom, mennyire olvasható, de a lényeg az, hogy a gyűjtótekercs mindkét vasát a mágnes szegmenseknek a megszakítás pillanatában 3-4 mm-rel kell épp elhagyniuk, az az ideális a maximális gyújtófesz elérése tekintetében. Nekem nem ott áll, jópár miliméterrel arrébb, de bika szikrám van, így nem törődtem vele. Annál is inkább nem, mert ezen változtatni csak az excenternek a lendkerékhez képest történő elfordításával lehet, esetleg ha kiadja, átköszörüléssel.
Mindezt persze csak azután tegyed, ha a megszakító, gyertyakábel, pipa és gyertya biztosan jó.