gurabli Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1188

Szia és üdv a fórumon!

Nem vagyok orvos és legtöbben itt nem azok, csak sokan sokmindenen túl vagyunk már. 

Hogy mivel teszel jót vagy rosszat azt nem hiszem, hogy így meg tudja valaki is mondani, főleg, hogy nincs pontos diagnózis, hogy mi okozza nálad a bajt. Az rtg tudtommal nem sok mindent tud megmondani a térded állapotáról, max annyit, hogy nincs-e a csontoknál elváltozás, esetleg (mikro)törés, repedés. Valami okozza, hiszen nem fájna, ez sajnos lehet ízületi kopás is, vagy porcsérülés (bár a kopás is az). 

Amit őszintén javaslok, hogy keress egy térdspecialistát, aki komolyabban foglalkozik veled. Ha itt visszaolvasol a fórumon, sok megbízható és jó orvos neve elhangzott. 

Kérdés, hogy hány éves vagy, hány kiló és milyen magas, mekkora terhelés éri a térded. Milyen munkát és sportot végzel, mennyire veszed igénybe a térdeidet, volt e már valamilyen térdsérülésed. 

Érdemes ezt komolyan venni, mert időben kezelve sok minden gyógyítható vagy legalább megállítható, nagyon rossz dolog folyamatos fájdalommal élni. Ne engedd, hogy lerázzanak, valami biztos okozza a fájdalmat. Fájdalomcsillapító folyamatos szedése sem megoldás, és minél tovább vársz, annál nagyobb az esélye, hogy rosszabodik. Sajnos az ilyen fájdalmak nem szoktak maguktól elmúlni. MRI-n valamennyire látni, hogy van-e meniscus vagy más porcsérülésed, de elsődlegesen ajánlom, hogy keress fel egy komoly térdspecialistát.

Előzmény: izsanszilvi (1187)