gurabli Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1186

20. nap, vagyis holnap lesz három hete.

 

Ma átállítottam a rögzítőt 0-60 fokra (0-45-ről), a térdgép 0-70-en van. Eddig úgy tűnik rendben, a nyújtás is rendben, a 60 és 70 fokos hajlítás is megy, különösebb fájdalom nélkül. Persze a graft helye még mindig érzékeny és húzódik. Szerintem az, mert ott érzékeny. Miután kiszedték a varratot, egy kicsit szétnyílt a térdkalácsomon a vágás eleje, kb egy centi hosszban, de most már úgy látom kezd rendesen begyógyulni, csak jó nagy heg lett. Minden reggel lemosom Betadine-al, meg leragasztom, szerintem még pár napig, aztán már nem lesz mitől tartani (remélem). A többi része a sebnek szépen gyógyul és a többi vágás is. Csütörtökön jön a gyógytornász, már nagyon várom.

Most már különösebb gond nélkül tudom emelni, egyenesen állva tudom mankó nélkül terhelni, de menni még nem próbáltam meg mankó nélkül, illetve jobban terhelni sem, megvárom a gyógytornászt és majd ő megmondja mi a teendő.

 

Visszaolvasva látom, hogy többen is próbálkoztatok porcerősítőkkel. A legjobbat mindenhol az Arthroxonról olvastam, erről van valakinek tapasztalata, valóban segít? Kb mekkorák a tabletták? Csak azért kérdem, mert nagyon nehezen tudom lenyelni a nagy tablettákat és félek, hogy ez is jó nagy darab lesz (mint pl. a CaliVita vitaminok, stb).

 

Olvastam a térdízületbe adott injekciókról is, az orvosom említette is, hogy évente egyet lehet, hogy bead majd. Egyrészt nem örülök neki, hogy a térdemet szúrkálják, másrészt úgy láttam, hogy jó drágák (az egyszeri Monovisc 60e körül, vagy a Syno Crom kicsit olcsóbban, de akkor négyszer szúrnak, ami nem jó a fertőzésveszély miatt sem). Ezekről mi a véleményetek?