lzolee Creative Commons License 2013.04.22 0 0 125330

Tisztelt Fórum! Technikai segítségért fordulnék a hozzáértőkhöz hátha tudják mi a megoldás a kérdésemre. A problémám a hálózatok sebességével kapcsolatos. Otthon lenne néhány gép ami vezetékeses (Cat5) kapcsolattal vannak hálózatba kötve. A gépek látják egymást, minden frankón működik úgy ahogy elképzeltem. Az egyik gép videódigitalizálásra van használva, jókora böhöm fájlok vannak rajta amit a hálózaton mozgatva másolnék arra a gépre amin a szerkesztés, vágás történik. A bajom az, hogy a másolás sebessége elképesztően lassú, beáll 10MBit/s körüli értékre és nem megy följebb akármit csinálok. A hálózatot egy 3Com 100MBites switch fogja össze, az egyik portjára van csatlakoztatva a router ahonnan az internetmegosztás ill. az IP cím kiosztás történik. Valamennyi kábel árnyékolt, végpont falialjzatok hasonlóképpen. 

 

A dolog pikantériája az, hogy az internet letöltés viszont nagyon megy probléma nélkül tudja a 80MBit/s sebességet. A hálózaton van egy multimedia lejátszó is ami gond nélkül viszi a HD videókat is a NAS-ról. 

 

A videózásra használt gépen XP fut a többin Win7. Tegnap este weboldalakat böngészve a témakörben állítgattam a hálókártya paramétereit, és sikerült elérnem, hogy a másolás elindul 80-90 MBit/s sebességgel de 30-40 másodperc múlva visszaáll a 10MBites értékre és nem megy följebb... 

 

Valószínűnek tartom, hogy a windows hálózati paraméterei közül valahol van rosszul beállítva valami. De nem tudom mi :-(.. 

 

Nagyon köszönök minden segítséget! Ha lenne kérdés, örömmel válaszolok közelebb kerüljek a megoldáshoz.

 

Annyit még, letöltöttem egy TCP optimalizálót a Speedguide.net oldalról. Sajnos nincs hatással a problémára. Nem lesz tőle se jobb se rosszabb!