vidi313 Creative Commons License 2013.04.21 0 0 26

Tapasztalatomat valóban a vadi új gyáriról írtam. Most hogy mondod, eszembe jutott sok minden az utóbbi 10-20 évben a kispolskikhoz kapható pótalkatrészek minőségét illetően.

Szóval, amikor látok egy hirdetést hogy felújított motorral...

Na akkor fog el a rosszullét. Még csak meg sem közelíti az anno kiadott gyári motorokat az alkatrészek rossz minősége miatt.

Ha valaki jó motort akar, inkább vegyen bontott komplett gyárit, mint a felújítás mellett döntsön! Még ez esetben is sokkal jobban jár.

A csúcs az volt, amikor féltengely gumiharangot cseréltem a BIS-ben. Jó volt még a régi, csak viseltes kinézete miatt cserélem újra, ha már egyszer vásárlás utáni karbantartás címén szétszedtem.

Három napig bírta az a új, kifolyt olajjal értem haza. 3 napos használat után száz repedés rajta! Na vissza a 10 éves, de még mindig tökéletes régi gumiharangot, de sorolhatnék más kispolskikról más példákat.

 

Nagyon hiányolom az újautók kínálatából (ilyen üzemanyagárak és szervízkörülmények között) a hasonló építésű, egyszerű és tökéletes hajtásláncú olcsón fenntartható kispolskihoz hasonló autókat, különösen azzal a nagyon célszerű padló alatti motor elhelyezéssel, ami igencsak megdobja a praktikumot és a helykínálatot az adott méreten belül, mint amit a BIS képviselt, temészetesen modernizáltabb formában.

Előzmény: KeMatyi (25)