marosz Creative Commons License 2013.04.18 0 0 1727

ÉS ERRŐL?

SEJTJEINK MŰKÖDÉSE, ÉS A MÁGNESES REZONANCIA-TERÁPIA

Testünkben minden másodpercben sejtek milliói osztódnak és a következő sejtosztódás minőségéről minden másodpercben Ön dönt, mégpedig cselekedetei által. Ha a sejtosztódás már nem egészséges formában megy végbe, az ember megbetegszik. Ez történik a helytelen táplálkozás és a káros környezeti hatások esetében, valamint az öregedési folyamatok során is.

Az egészséges anyagcserénél a külső sejtfolyadék oxigént és tápanyagokat szállít, a kalcium segítségével pedig pozitív ionok jutnak a sejtfalhoz és a mitokondriumokhoz. Bizonyos átalakulási folyamatok során a sejtekben negatív ionok keletkeznek, amelyek a salak- és méreganyagok szállításáért felelősek. Amint a külső sejtfalon magasabb a pozitív ionok száma, mint a negatív ionok száma a sejtben, ioncsere megy végbe. Az oxigén és a tápanyagok a sejtfalon keresztül bejutnak a sejtbe, miközben a salak- és méreganyagok kikerülnek onnan.

A kályha mintájára működő mitokondriumok a sejt erőművei. A kályha például csak akkor működik, ha megfelelő tüzelőanyag és levegő áll rendelkezésre. A mitokondriumok is csak akkor tudják „fűtőanyagukat”, a tápanyagokat alaposan feldolgozni, ha elegendő oxigént kapnak. A kályha a fűtőanyag elégetése során hőt termel, a sejt pedig energiát. A sejt ennek az energiának 50-70 %-át önmaga fenntartására, a fennmaradó részt pedig a sejtosztódásra, erőtartalékként vagy regenerálódásra használja fel.

A mágneses rezonancia-terápia aktiválja és elősegíti a sejtek anyagcseréjét. A terápiában nem csak a sejtek jobb oxigén-ellátása jut kiemelt szerephez, hanem a mágneses mező hőmérsékletnövelő (termo-mágneses) hatása is. A sejtekben és a kollodiális rendszerben található ionok a mágneses mező által befolyásolhatók. Az ionokat az őket átható mágneses pulzáló erő ritmikus mozgásra készteti és a sejtfalhoz nyomja. A véredények kitágulnak (Lorentz-erők) és hiperpolarizáció jön létre, amely kedvezően befolyásolja az anyagcserét, különösen az energia-anyagcserét.

Ha a mágneses pulzálást hosszabb időn keresztül alkalmazzuk, az a sejtek elektromos potenciálkülönbségének normalizálásához és így ahhoz vezet, hogy a sejtfelület iondinamikája (ionjainak mozgása) javul. Ennek hatására a sejtben javul az oxigén hasznosításának hatásfoka és felgyorsul az energia-anyagcsere (mérhető ATP-emelkedés).

Mindez egy sor más hormonális és enzimatikus jellegű biokémiai folyamatot is kedvező irányba befolyásol.

A fent ismertetett folyamatok hatása kivétel nélkül csak pozitív, amelyek tudományosan bizonyítottak.

A mágneses terápia ezen tulajdonságai a terápia alkalmazása során pl. csökkentik a fejfájást vagy az alvászavarokat, megszüntetik az időjárásra érzékenyek panaszait, enyhítik pl. a reumás fájdalmakat, gyorsítják a sebek begyógyulását és számos más panaszt is enyhítenek.

A beható tanulmányok ellenére mellékhatások ezidáig nem ismertek. A terápiás hatás azonban csak az érem egyik oldala. A‑jövőben a mágneses terápia bizonyára kivívja majd megérdemelt helyét az egyénileg szükséges egészségmegőrzés terén is.

A fent említett folyamatok többek között általános immunrendszer-javító hatásúak, erősítik a csontok felépítését, salaktalanítják a szervezetet és aktiválják az anyagcserét, valamint lassítják az alvást és így segítik a stressz levezetését. Összegezve: nagymértékben növelik életerőnket!

A mágneses mezőnek tehát számos terápiás hatása van, melyet a gyakorlat már mind-mind megerősített.

A mágneses terápia természetesen nem jelent mindenre gyógyírt, de csak kevés olyan betegség van, amelynél ne lehetne sikeresen alkalmazni alapvető vagy kiegészítő kezelési módszerként.

Ez a széles alkalmazási skála azzal magyarázható, hogy a mágneses mező mindenek előtt az anyagcserén, valamint az ideg- és immunrendszeren keresztül hat, tehát testünk azon funkcióin keresztül, amelyeket a legtöbb betegség legyengít és amelyek helyreállítása döntő mértékben befolyásolja a gyógyulás folyamatát.

 

 

Előzmény: ghepard (1725)