gurabli Creative Commons License 2013.04.18 0 0 1185

Szia! Tudom, hogy nem annyira fontos a térdgép, de az orvosom nagyon óvatos, ha nem lenne a térdgép, akkor még mindig csak 45 fokig hajlíthatnám, pedig már a 15. napnál vagyok. A géppel engedélyezi a 60 fokot, jövő héten pedig már a 70-80 fokot is. Még a gyógytornát is csak a jövő héten kezdhetem el, ha minden igaz szerdán vagy kedden, és akkor már 20-21. napon leszek. Akkor kell majd átállítanom a rögzítőt 60 fokra. 

Úgy látom, hogy a nyújtással nincs komoly gondom, mert ha nincs rajtam a rögzítő és kinyújtom a lábam, akkor szinte teljesen tudom nyújtani, eléri a talajt a tédhajlat, nem fér be a kezem a talaj és a térdhaljlat közé. Igaz, nem is nagyon erőltettem még. Két napja van 0 fokon a rögzítő, azóta próbálom nyújtani, meg felrakni a lábam egy velem szemben lévő székre, hogy teljesen nyújtva legyen. Még rajtam van a rugalmas pólya is, az is elvesz valamennyit. 

A hajlítás már nehezebb, mert nekem is elég zavaró a térdgépnél a 60 fok. Pont a 60 foknál kezd határozottan kellemetlen lenni, még nem fáj, de örülök, hogy nem megy tovább. Ma reggel már valamivel jobb volt, gondolom holnap már meg tudom próbálni a 70 fokot is. Nem túl kellemes, ha most 70-re próbálnám, tuti, hogy fájna. Bár gondolom, hogy ha már normálisan megy a 60 fok, akkor könnyebb lesz felemelni 70-re, majd 80-ra, és végül 90-re. A graft helyén húzódik és egy furcsa, feszítő érzés van a térdemben, kívül és belül is, amikor eléri a 60 fokot, nem kellemes, de csökken.

 

Most azt kell elérnem, hogy vasárnapig meg tudjak állni két lábon, így fokozatosan terhelem a műtött lábam is. Elég ilyesztő, remélem nem tudok kárt tenni a graft beépülésében ezzel. Bár van, ahol már a második héten sokkal jobban terhelik.

 

A gyógytornász, aki hozta a térdgépet és a jövő héttől jön majd tornáztatni, szintén agresszívabb tornát javasolna, de ő is azt mondta, hogy az orvos előírását kell követni. A harmadik hét után már gondolom vége az első, veszélyes szakasznak és valóban kezdhető a könnyebb torna, komolyabb terhelés, mankó elhagyása, teljes nyújtás elérése, 90 fokos hajlítás. 

Mint mindenki, én is attól félek, hogy nehogy kárt tegyek a graftban, de persze minél előbb kezdeném a tornát, mert tudom, hogy milyen fontos az idő.

Előzmény: L0riana (1184)