Törölt nick Creative Commons License 2013.04.17 0 0 6535

Szia!

Köszönöm a választ! Mindig tanul az ember valamit. Óóóóh, hát ez egészen más nemzetség. Ha nem látnám, és olvasnám, azt mondanám, mint ez egyszeri baraszt bácsi az állatkertben, amikor meglátta a zsiráfot: ilyen állat nincs is! Egyáltalám nem olyan, mint az általam ismert és nevelgetett citromfű, melyet annyira szeretek szárítva teának is, de különösen nyáron a hőségben frissen, mentával, néhány pemetefűvel összeaprítva egy kancsóba és bodzaszörppel, szénsavas ásványvízzel felöntve egész nap inni "üdítő ital"-ok helyett. Ennek jóval magasabb a illóanyag tartalma, talán még lakás illatosítónak is megteszi, ha alkoholos kivonatot csinál az ember szagtalan vodkával, majd az felhigítja vízzel és azt pumpálja ki. Friss citrom ilatú a helyiség tőle. Nagyon kreatív tudok ám lenni! Mások erre más jelzőt szoktak használni, de azt nem árulom el mit. H-val kezdődik e-vel végződik. :)))))))

Sajnos nem rendelhető. :(((

A csőpostás módszer light-osabb kivitelezését tegnap volt alkalmam kipróbálni. Majd kiderül bevált -e. Igaz nem törékeny nádszálakat küldtem bennük, hanem canna rizómákat kettő címre is és a "csövet" két lenyakazott, vagy inkább derékba vágott ásványvizes PET palack szolgáltatta.

Az egyiket megpakoltam rizómákkal, a másik széleit itt-ott pár centi hosszan bevagdaltam ollóval, majd rátoltam a másikra egész le annak a talpáig.

Egész masszív csövet kaptam, mert a palackok talp része jóval erősebb. Betekertem papírba, megcímeztem, feladtam mindkettőt. A postán a felvevő kicsit furán szemlélte a "kályhacsöveket", de megnyugtattam, hogy nem csőbomba, hanem pet palack és hát 32-33 deka volt mindenestől.

Ezek a másfél literes ásványvizes palackok nagyobbacska rizómák esetén kellettek, de kisebb növények, hajtások, ágak, sarjak esetén megteszi 2 fél literes műanyag palack is.

Na, de ez nem a barkács rovat, ezért aztán "abba is fejezem" agymenésemet.

 

Üdv, és kösz, hogy megismeretetted velem ezt a növényt!

 

Éva

 

 

 

 

Előzmény: feherbarat2 (6534)