mxxxx Creative Commons License 2013.04.16 0 0 94

Abszolút negatív tapasztalatom van. Jelenleg van ügyintézés alatt a káresemény. Enyhén megsérült az autó több mint 1 hónapja, egyelőre annyi történt, hogy megnézte a kárszakértő (kb másfél hét után jött ki). Bekerült a szervizbe az autó, ott várják, hogy a groupama zöld lámpát adjon és kezdhessék a javítást. Pont ma telefonálgattunk ismét, hogy mi van, a szakszerviz azt mondja, hogy eljuttatta a dokumentumokat a groupamának, a groupama azt mondja, hogy nem kapták meg. A szakszerviznek az az érdeke, hogy menjen a dolog, felvehessék a pénzt, tehát nem hiszem, hogy ők a hunyók.

A másik dolog meg általánosan a cascoval kapcsolatban, hogy csak kivételes esetben éri meg. Ha van egy kis károd, mondjuk 100-150e ft, akkor ugye az önrész miatt kb semmit nem fizetnek. Ha egy kicsit is nagyobb károd, akkor szakszervizben könnyen csinálnak belőle gazdasági totálkárt (lásd a dacia logan-es cikket a totalcaron, aminek épp csak behorpadt az elsp spoiler széle és totákáros lett). Ugye ha totál, akkor jól leszámítják neked a eurotax ár alá a kocsid értékét, kalkulálnak vmi magas roncsértéket, a kettő közötti nevetséges összeget meg felajánlják neked, tehát nagyon rosszul jársz.

Abban a kivételes esetben ha pont nem csak egy minimálisan, és nem is jobban, hanem éppen valami szűk mezsgyén a kettő között sérül az autód (ez persze autótól is függ), akkor még talán rendben meg is térítik a károdat.

Nálunk ez is függőben van most, hogy sikerül-e úgy kihozni, hogy ne legyen gazdasági totál.

A másik dolog ami függőben van, hogy hiába cascos az autó, több mint 1 hónapja nem tudjuk használni és a szervizben még hozzá se nyúltak! Tehát szerintem még minimum 1-2 hónap, mire lesz ebből valami, de ha letotálozzák, akkor még el is kell adnunk roncsként, vagy maszekbe olcsón megjavíttatni, hogy kijöjjünk a fizetett összegből. Úgyhogy saccra minimum negyed évre kiesik az autó és még pénzügyileg is lehet, hogy nagyon rosszul járunk (a negyed év alatt pedig lehet biciklizni/buszozni/gyalogolni).

Így utólag azt mondom, nagyon nem érte meg a casco! Eleve amit fizet annál lehet többet ér nekem, hogy negyed évig használom az autóm, mivel időhúzás nélkül rögtön megcsináltattam volna, ha nincsen casco.

Előzmény: conrat (92)