Mikey-Soft Creative Commons License 2013.04.10 0 0 10160

Néhány napja elkezdtem begyűjteni a Big Man: Az óriási nyomozó sorozat részeit, egyelőre a legelsőt abszolváltam...

 

Mit mondjak, a képminőségétől nem dobtam hátast. Gyanítom, azért olyan amilyen, mert az eredeti tévésugárzásra készült 80-as évek végi, filmnyersanyag-hibákkal tűzdelt kópiákat nyomták DVD-lemezre, nem felújított, vadonatúj transzfereket. Pedig a sorozat 35mm-es filmre forgott, abból meg egy jó digitalizálással csodákat lehet művelni. Elbírt volna egy felújítást az eredeti negatívról, sokkal jobb is lehetne, de azért nézhető kategória.

 

A magyar hang minősége eléggé botrányos, legalábbis az első részé nagyon tompa, mintha egy kút mélyéről szólna. Nem tudom, honnan bányászták elő, de sokkal jobb minőségre emlékszem a magyar premierek idejéből. Az mondjuk pozitív, hogy az eredeti Bujtor-féle magyarítást használták, nem az RTL által megrendelt kiherélt verziót.

 

Az is fura, hogy anno a tévében kevert sorrendben futottak az epizódok, ami a DVD-n az első (Egy különös biztosítás), az MTV-n az utolsó, hatodik részként került adásba.

 

Az extrák érdekesek, sok hasznos infó kiderül a Spencerrel készült interjúból.

 

Kíváncsi leszek a maradék 5 epizód minőségére. Megvehettem volna a teljes szériát egyben, de úgy vagyok vele, hogy 1 film, 1 artwork...