Evicke Creative Commons License 2013.04.09 0 0 2394

Dehogynem, napozás hatására is szintetizál a szervezet D-vitamint, ugyanúgy a bőrben a napsugárzás hatására keletkezett anyagokat alakítja át a vese és a máj D-vitaminná, mint a krém anyagaival teszi. Utóbbival már félkész anyagot juttatsz a bőrbe, ami szintén ugyanahhoz az eredményhez vezet.

Mind a napsugárzás, mind a krém a bőr felső rétegén fejti ki hatását, ezért napozás után 24-48 órával nem is szabad szappanos vízzel mosakodni, és épp ezért a krém utasításában is benne van, hogy másnapig ne mossuk le.

"It is important to remember, if you are using the sun or a safe tanning bed to obtain your vitamin D, that the vitamin D takes about 48 hours to be completely absorbed into your blood stream, and you can easily wash it off with soap and water.

So you might want to consider only using soap in your armpits and groin for at least 48 hours to allow all the vitamin D to be absorbed."

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/10/29/how-much-sunshine-does-it-take-to-make-enough-vitamin-d-perhaps-more-than-you-think.aspx

 

Felszívódás általában: valamennyi szer biztosan felszívódik bőrön át,különben senki nem venné pl. a ránctalanító krémeket. Sztem ez az egész függ magától az anyagtól, hatásának idejétől (nem mindegy, hogy pl. a hipó csak futólag érintkezik a bőröddel, vagy áztatod benne a kezed) és lehet, még más körülményektől is. Egyébként kimutatták, hogy a klór károsan befolyásolja a hormonegyensúlyt, megemeli az ösztrogénszintet stb.

Meg még eszembe jutott, hogy egyes gyógyszerek szedése mellett tilos napra menni... ez sem lehet véletlen...

Előzmény: .ETNA. (2392)