gurabli Creative Commons License 2013.04.08 0 0 1178

Sziasztok!

 

Segítenétek, hogy akinek BtB pótlása volt, az kb. mikor mit tudott csinálni?

Szerdán műtöttek, rögzítő van rajtam, azt hiszem 20-30 fokban. Másnap már fel kellett kelnem, óránként sétálnom egyet, terhelnem nem szabad, vagyis nem léphetek rá. Az ágyban lábfej előre és hátra feszítése, lábfejkörzés, jobbra és balra fordítás, lábujjak mozgatása, sarok lenyomása és térde megemelése, amíg a rögzítő engedi, majd láb felemelése és egy rövid ideig a levegőben tartása zárásként (ez baromi nehéz, de ma már sokkal jobban megy, úgy érzem, hogy csak a graft kivételének helyén húzódik és fáj. Próbálom combizommal emelni és nem csípőből.

 

Elvileg három hétig lesz rajtam a rögzítő, más fokokban, amit hetente állít az orvos. Mankózni is addig kell, ha jól tudom, de gondolom majd egyre jobban terhelhetem. A gyógytornászhoz is a harmadik hét után mehetek, elvileg.

 

Most úgy érzem, hogy ezeket a dolgokat gond nélkül tudom csinálni, nincs különösebb fájdalmam (leszámítva a graft helyén a húzódó, feszülő érzést, és a lábszárba, lábfejbe áramló vért felálláskor, ami elég kellemetlen, de mintha az is egyre jobban csökkenne.