tgwh3 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 98

Köszönöm az olvasnivalót.

Fel sem merült bennem, hogy plusz munkát vállaljon akárki is.

Nem konkrét esetre gondoltam - azaz egyszer igen, amire írtam, hogy gondolom nincs mindenkinek sok felesleges ideje végigvinni egy (vagy több) kitalált példát -.

Egymáshoz viszonyítva, itt a kulcsszó, ez lenne a legjobb megoldás.

Nem a legolcsóbbat keresem, de nyílván nem fogok megvenni egy fél millió forintos csodakazánt, ami 100% hatásfok feletti - ez elvileg nem lehetetlen? -, pusztán azért, hogy egy felújított ház amúgy is jóval kisebb fűtési költsége (egy régi, felújítatlan házhoz képest) még tovább csökkenjen.

Nem azt mondom, hogy végig kell számolgatni, de legalább jó lenne tudni, hogy mihez milyen alkatrészek kellenek. Most hogy árat is írsz mellé, az ugye lényegében semmi, mert beírom a keresőbe, kidob egy csomó fajtát, én meg megnézem a legolcsóbbat (de inkább kiveszem az első egy-két legolcsóbbat, és azokra úgy tenkintek, mint ha nem is léteznének :D persze ez sem garancia, mert lehet valami olcsóbb és jobb, mint a drága, igaz ilyen eset ritka) meg a legdrágábbat, így lesz egy min-max költségem, tudom hogy ennyit kell rászánni.

De ha én kinézem pl. a xy fűtési elvű kazánt, mert olyan jónak tűnik, majd kiderül, hogy a hozzá tartozó gépészet bonyolult, nagy a meghibásodási esélye, és drága, akkor sokra nem megyek.

 

Inkább írom úgy, hogy számomra az alapoktól kellene mindent kezdeni, és akár egy prezentáció is jó lehet kezdésnek. Azért prezentáció, mert azon minimális infó van, csak a legfontosabbak, és általános tudnivalók, összefoglalások :D

 

Előzmény: KömKel (97)