naox Creative Commons License 2013.04.03 0 0 5038

"Elbeszélünk egy más mellett."

szó nincs róla. Itt valaki nem ért valakit.

"6-800-ig simán visszaeshet, valójában semmi valóban megalapozott "bizonyítékot" sem tudsz hozni az ellenkezőjére"

Semmit, soha, még véletlenül sem mondtam az arany jövőbeli árfolyamára. Nincs értelme. Próbálod a forxes tapasztalataidat ráhúzni egy olyan mutatóra, ami egyszerűen más, mint egy devizapár. Amit magyarázni próbálok, az a megtakaritások pszichológiája, amit a legtöbb befektetési guru (muhaha) meg se próbál megérteni. Érted, nem a kereskedés pszichológiája, ami a csapból is folyik, hanem egyszerűen az, hogy az átlag, nem forexőrült ember it vár el a megtakarításaitól, tulajdonképpen az életétől.

 

"Ellenben a nevezett államkötvényeket mindenféle veszteség nélkül a lejáratkor visszafizették, és közben sem nagyon mentek soha a névértékük alá"

ha valaki forintért vett US államkötvényt 2000 őszén (310HUF/USD), az 50% fölött bukott 8 év alatt. Forintban. Dollárban semmit. Na de ha aranyad van, akkor aranyban sose bux!

"i 15 év alatt lement 850-ről 250 dollárig"

nem akarok erről polémiát, mert tényleg kezd unalmas lenni a dolog, de nagyon buta dolog idősorok szélső értékeivel dobálózni (szándékosan tettem ezt én is az előbb). Ha csak egy minimális intelligenciával vásárolt valaki, akkor gyors árfolyam-változásokkor porlaszt, tehát pl. 3 hónapos átlagáron vásárol, ami kurvára nem volt 850 dollár, hanem 650 körüli, de eladáskor sem ment igazán 300 alá. Olvass vissza, csak én min harmincszor hívtam fel erre a figyelmet itt a fórumon.

Tehát az 1:5, az valójában 1:2. Ennyit a hitelességről.

Előzmény: advocatusdiaboli (5023)